Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Εργαστήριο μανιταρογνωσίας στα Γρεβενά και γνωριμία με τον κρόκο Κοζάνης

Αξιολόγηση Χρήστη: / 7
ΧείριστοΆριστο 



Για τους  λάτρεις των μανιταριών και του κρόκου, ένα νέο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο μέρος όπου καλλιεργούνται και παρασκευάζονται.


ΠΟΤΕ: Τρίτη, 8 Νοέμβριος στις 8:00 π.μ. - 10 Νοέμβριος στις 8:00 π.μ

ΠΟΥ: Γρεβενά / Κοζάνη με τη συνοδεία του chef  Γιάννη Μπαξεβάνη

Η Original Sin σε συνεργασία με τον βραβευμένο CHEF κ.ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ και τους έμπειρους μανιταροσυλλέκτες κ.ΓIΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και κ.ΦΩΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗ θα βρίσκονται μαζί  για να σας μυήσουν στον μαγικό κόσμο των μανιταριών στα Γρεβενά που έχουν χαρακτηριστεί ως ο νομός των Μανιταριών.

Συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 2000 είδη μανιταριών και η συλλογή τους αποτελούσε και αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της. Θα περπατήσετε στο δάσος και θα γνωρίσετε από κοντά τα περισσότερα είδη μανιταριών που ευδοκιμούν στην Ελλάδα. Στο εργαστήριο τυποποίησης θα μάθετε τις τεχνικές συντήρησης, ενώ θα γνωρίσετε και παραδοσιακές τοπικές συνταγές μανιταριών.

Στη συνέχεια σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης, που ιδρύθηκε το 1971 θα γνωρίσετε τη διαδικασία συγκέντρωσης, επεξεργασίας, τυποποίησης και διάθεσης του κρόκου που με βάση το νόμο 818/1971 δίνει στον Συνεταιρισμό το αποκλειστικό δικαίωμα να συλλέγει, να συσκευάζει και να διακινεί τον ελληνικό κρόκο. Μαθαίνοντας αρκετά πράγματα για τον κρόκο θα έχετε την τύχη να συλλέξετε στήμονες από τα χωράφια του συνεταιρισμού.

Την εκδρομή - σεμινάριο μανιταρογνωσίας - κρόκου Κοζάνης θα συνοδεύσει ο βραβευμένος chef κύριος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ, ο οποίος θα σας μεταφέρει τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του για την χρήση του κρόκου Κοζάνης στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

8:00 Αναχώρηση από Αθήνα

14:00-14:30 Άφιξη στη Λάβδα Γρεβενών/ Τακτοποίηση στα δωμάτια.

15:00-15:30 Μεσημεριανό γεύμα στο Pindos Palace ( Αυτό το γεύμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο κόστος).

15:30-18:00 Ελεύθερος χρόνος

18:00-19:30 Σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τον κ. Γιώργο Κωνσταντινίδη-ερωτήσεις συζήτηση.

19:30-19:45 Διάλειμμα

19:45-21:30-Σεμινάριο μανιταρομαγειρικής από την κ. Δήμητρα Βέργου

21:30 Δείπνο με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

9:00-10:00 Πρωινό στο Pindos Palace

10:00-13:30-Eξόρμηση στο δάσος για μανιταροαναζήτηση με πρόγευμα.

14:00-Γεύμα με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)

18:00-20:00 Επίσκεψη σε πρότυπο εργαστήριο συλλογής επεξεργασίας και τυποποίησης άγριων μανιταριών και προϊόντων μανιταριών στην πόλη των Γρεβενών..

20:30 Δείπνο (Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή)

 

Πέμπτη 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

9:00 Πρωινό

10:00-11:00-Aναχώρηση για Κοζάνη

11:00-11:30 Επίσκεψη στον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης

11:30-12:00 Σεμινάριο-συζήτηση για την συντήρηση - χρήση στην κουζίνα από τον βραβευμένο chef κύριο Γιάννη Μπαξεβάνη.

12:00-13:00 Επίσκεψη στα χωράφια συγκομιδής κρόκου.

 

ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ 380.00 euro

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Διαμονή με δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο PINDOS PALACE Πρωινό καθημερινά

• Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.

• Σεμινάριο μανιταρογνωσίας απο τον κ.Γιώργο Κωνσταντινίδη 08/11/11

• Σεμινάριο μανιταρομαγειρικής από την κ.Δήμητρα Βέργου 08/11/11

• Δείπνο με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)

• 09/11/11 Εξόρμηση στο δάσος για μανιταροαναζήτηση με πρόγευμα

• Γεύμα με μανιταρογεύσεις (Pindos Palace)

• Επίσκεψη σε πρότυπο εργαστήριο συλλογής επεξεργασίας και τυποποίησης άγριων μανιταριών και προϊόντων μανιταριών στην πόλη των Γρεβενών.

• Επίσκεψη στον συνεταιρισμό κρόκου Κοζάνης- Επίσκεψη στα χωράφια συγκομιδής κρόκου.

• Αρχηγός / συνοδός της εκδρομής

• Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

• Φ.Π.Α.

Μετά την πληρωμή του σεμιναρίου τα χρήματα δεν επιστρέφονται παρά μόνο στην περίπτωση ακύρωσης του συγκεκριμένου σεμιναρίου από την εταιρία Οriginal Sin Greek Privet Chefs .

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:2113110355 

Υ.Γ.:  ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΔΩ:

http://form.jotform.com/form/11935125603

 

Ελευθερία Τσιτσιπά

Οινολόγος

Μεταφορά στην κορυφή