Ελληνική κουζίνα! Παράδοση Πολιτισμός Κουλτούρα.
Η ελληνική κουζίνα, σε αντίθεση με κοινές πεποιθήσεις, δεν είναι μόνον μουσακάς, σουβλάκι και χωριάτικη σαλάτα. Έχει μια μεγάλη ποικιλία από πιάτα, που μπορούν να ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις και των κρεατοφάγων και των χορτοφάγων με εξαιρετικό τρόπο.
Βέβαια δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, διότι είναι η χώρα που γέννησε τα Συμπόσια.
Το 300 π.Χ, ο Αρχέστρατος, έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην Ιστορία και τόνισε πως η κουζίνα, αποτελεί δείγμα πολιτισμού.
Η Ελλάδα έχει γαστρονομική παράδοση περίπου 4000 χρόνια.
Αυτό που διακρίνει την παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, είναι ένας συνδυασμός πολλών παραγόντων.
Μοναδικά συστατικά, την ελληνική φιλοσοφία όσον αφορά το φαγητό, την κατανομή των γευμάτων και το ίδιο το κλίμα της χώρας γενικότερα.
Η Ελληνική κουζίνα, έχει τέσσερα βασικά μυστικά.
Φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας, σωστή χρήση των βοτάνων και των μπαχαρικών, το διάσημο Ελληνικό ελαιόλαδο και την απλότητά της.
Το Ελληνικό ελαιόλαδο, αξίζει ειδικής μνείας.
Είναι παρόν σε όλα τα Ελληνικά πιάτα, υπάρχει σε ποσότητα, είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ καλό για την υγεία.
Έπειτα τα λαχανικά και τα βότανα.
Λόγω του ήπιου κλίματος, τα περισσότερα λαχανικά, καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους και όχι σε θερμοκήπια και έτσι είναι πολύ νόστιμα και πλούσια σε αρώματα.
Να αναφέρουμε επίσης την πλούσια γεύση και το άρωμα των νωπών φρούτων, σταφύλια, βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, πεπόνια, καρπούζια κ.λ.π.
Τα βότανα που συλλέγονται από τους περισσότερους Έλληνες στα βουνά και στην ύπαιθρο, με τα υπέροχα αρώματα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Οι μυρωδιές της ρίγανης, του θυμαριού, του δυόσμου και του δενδρολίβανου.
Τα Ελληνικά τυριά, από το γάλα ζώων που βοσκούν σε βοσκότοπους που είναι πλούσιοι σε βότανα.
Τα κρέατα, που έχουν μια μοναδική γεύση που δεν πρέπει να υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.
Τα θαλασσινά από την Μεσόγειο Θάλασσα, είναι πολύ πιο νόστιμα από ότι στους ωκεανούς.
Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος, τα νερά είναι κρυστάλλινα και με άφθονα ψάρια.
Το ότι οι Έλληνες, μοιράζονται ένα γεύμα με φίλους, είτε στο σπίτι, σε ένα εστιατόριο ή μια ταβέρνα, είναι μια βαθιά ριζωμένη κοινωνική υπόθεση.
Η παρασκευή τροφίμων, από την άλλη πλευρά, έχει τους δικούς της ιερούς κανόνες.
Η καλή νοικοκυρά, στην Ελλάδα, σημαίνει πάντα και μια καλή μαγείρισσα.
Η εμπειρία από ένα Ελληνικό γεύμα, δεν μπορεί να επαναληφθεί, ούτε να ξεχαστεί.
Είναι κάτι που μπορείτε να το βρείτε και να το απολαύσετε μόνον στην Ελλάδα, όπως και το γαλάζιο από τον ουρανό και τις θάλασσές της.