Πρόσφατα σχόλια



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3221-ergolavoi.jpg
Εργολάβοι


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
**
#23546
Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 7 Χρόνια πριν  
Έχω μια πήλινη γάστρα



Δεν ειναι καθολου γλασαρισμενη αλλα ειναι λεια και
την βαζω για 3 ωρες σε νερο.



Πρεπη οταν την μεταχειριστουμε να την βαλουμε σε νερο,ετσι γεμηζουν οι ποροι της με το νερο που περνη , και ετσι δεν σπαη στην θερμοκρασια του φουρνου. Δεινη στο φαγητο μια αρκετη πασοτητα νερου.
Όταν φταχνω Κοτοπουλο ,Παπια ,Χηνα,γαλοπουλα,δεν χρειαζετε να βαλουμε εμεις στο φαγειτο νερο.
Εγω εδω σε πουλερικα δεν βαζω νερο,μονο τα λαχανικα,ενα μηλο λιγες σταφιδες και 2 κρεμμυδια.



Ψυνουμε σε 200 βαθμους για 2 1|2 -3 ωρες









Έχετε γαστρα που η φορμα της ειναι γλασαρισμενη; δεν θελη σε νερο.









Το καπακι δεν εχει απο μεσα γλασο;
θα το βαλετε σε νερο για 3 ωρες.

Κανουμε 1 κιλο μοσχαρι[/u]; θα το σωταρουμε λιγο και μετα με ολα τα υλυκα και με το κρασακι του η οτι αλλο υγρο θελουμε να βαλουμε το βαζουμε στην γαστρα ,κληνουμε με το καπακι,και σε 200 βαθμους για 2 ωρες, ισως και λιγο περισοτερο η λιγοτερο αναλωγως το κρεας.
Μετα απο 1 1|2 ωρα ξεσκεπαζουμε την γαστρα και βλεπουμε αν το κρεας εχει βραση


Μαγειρευη το φαγειτο τοσο νοστημο ,τρυφερο και δεινη ενα ωραιο χρωμα. Στο τελος χρονου του ψυσηματος το αφηνουμε για 20 λεπτα χωρις το καπακη της γαστρας και περνη το χρωμα που θελουμε.

Αν εχετε πηληνη γαστρα δοκημαστε ετσι με την μεθοδο αυτη να δειτε το αποτελεσμα μονες σας!
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7697
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Τελευταία διόρθωση: 31/01/2010 11:47 από Bianka.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#23603
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 7 Χρόνια πριν  
Να σε ρωτήσω τώρα, οι αγυάλιστες γλάστρες θέλουν κάθε φορά που θα τις χρησιμοποιήσεις να τις αφήσεις 3 ώρες σε νερό ή μονο την πρώτη φορά που θα πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τη γάστρα;

Εγώ ήξερα μόνο την πρώτη φορά, εσύ τι λες;
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17792
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#23633
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 7 Χρόνια πριν  
ναι καθε φορα που θα τις χρησιμοποιήσεις και αν εχουμε πιο πολυ κρεας ολη την νυχτα,οσο πιο πολυ ειναι στο νερο τοσο πιο καλαετσι το κανουν εδω ,και ετσι γραφουν ολες οι συνταγειες που εχουν οι γαστρες αυτες
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7697
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75960
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 8 Μήνες, 2 Εβδομάδες πριν  
Καλημέρα,
Πριν λίγο καιρό αγοράσαμε μια πήλινη γάστρα από την Αγία Παρασκευή στα Τέμπη.
Η γάστρα ενώ φαίνεται επαγγελματική, και ενώ με διαβεβαίωσε ο άνθρωπος οτι είναι για χρήση και όχι για ομορφιά, μιας και είναι σχεδόν ολόκληρη άβαφη,
όταν μαγείρεψα χοιρινό με πατάτες προχθές, μου έβγαλε μια μυρωδιά πηλού/χώματος στο φαγητό...
Να την χρησιμοποιήσω ξανά; Να την αφήσω στην αποθήκη; Να κάνω κάτι για να μην μυρίσει πάλι;
Ευχαριστώ!
netcafe2 (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75965
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 5 Μήνες, 1 Εβδομάδα πριν  
netcafe2 έγραψε:
Καλημέρα,
Πριν λίγο καιρό αγοράσαμε μια πήλινη γάστρα από την Αγία Παρασκευή στα Τέμπη.
Η γάστρα ενώ φαίνεται επαγγελματική, και ενώ με διαβεβαίωσε ο άνθρωπος οτι είναι για χρήση και όχι για ομορφιά, μιας και είναι σχεδόν ολόκληρη άβαφη,
όταν μαγείρεψα χοιρινό με πατάτες προχθές, μου έβγαλε μια μυρωδιά πηλού/χώματος στο φαγητό...
Να την χρησιμοποιήσω ξανά; Να την αφήσω στην αποθήκη; Να κάνω κάτι για να μην μυρίσει πάλι;
Ευχαριστώ!


Ακριβώς το ίδιο έπαθα κι εγώ!!! Την αγόρασα πριν 8 ή 9 χρόνια από το ίδιο ακριβώς μέρος, έχω κάνει τις ίδιες διαδικασίες και πάλι η γάστρα βρωμάει!!! Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω???!! Σημειωτέον ότι εμένα είναι γυαλισμένη..
belladona (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#75976
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας 4 Μήνες πριν  
Και εγω εχω 2 που δεν ειναι απο μεσα γιαλισμενες ,όλες αυτες που ειναι απο μεσα και το καπάκι τους με σκέτο πηλό θελουν πριν να βάλετε το φαγητο μεσα να τις βάλετε σε νερο να μουλιαςουν και τα καπάκια τους για τουλαχιςτον 5 ώρες εγω τη αφήνω ολη τη νύχτα μεσα στο νεροχύτη ,
Ετςι τις κανουμε εδω ! Τωρα αν ειναι άλλες αυτες που λέτε δεν ξερω ,
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7697
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή