Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

432-panacotta1.jpg
PANNA COTTA με παραλλαγές


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μυστικά και ....φανερά!!!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 12345678...16
ΘΕΜΑ: Μυστικά και ....φανερά!!!
#33
Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Μυστικά για τις σούπες.......

1. Οι σούπες πρέπει να σιγοβράζουν δηλαδή να μαγειρεύονται σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά, σε κατσαρόλα σκεπασμένη, γιατί διαφορετικά εξατμίζονται πολύ γρήγορα τα υγρά.

2. Για να μη θολώσει η σούπα στην όψη, πρέπει να την ξαφρίζουμε ανά τακτά διαστήματα. Το ξάφρισμα δεν γίνεται με τρυπητή, αλλά με κανονική κουτάλα.

3. Προσέχουμε να μην υπερβαίνουμε τους χρόνους μαγειρέματος. Δεν πρέπει να «ξεθεώνουμε» το κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, τα λαχανικά, γιατί παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε υγρό στοιχείο, θα γίνουν στεγνά και άνοστα.

4. Το ρύζι ταιριάζει πολύ σε κρεατόσουπες ή ψαρόσουπες. Ο τραχανάς σε ντοματόσουπες. Το μακαρονάκι και το κριθαράκι, σε κρεατόσουπες με λαχανικά. Eίναι, όμως, θέμα προσωπικού γούστου....

5. Οι σούπες με αμυλούχες προσθήκες πρέπει να σερβίρονται αμέσως γατί πήζουν γρήγορα και μαλακώνει πολύ το ρύζι ή το ζυμαρικό. Μπορείτε, όμως, να έχετε έτοιμη τη σούπα και σε άλλο σκεύος βρασμένο το ρύζι ή το ζυμαρικό και να τα ενώσετε λίγο πριν το σερβιρίσμα.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#34
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Τα ψάρια, το κρέας αλλά και τα λαχανικά γίνονται πολύ νοστιμότερα, αν πριν το μαγείρεμα, τα μαρινάρετε για λίγες ώρες.

Τα μπιφτέκια σας θα γίνουν πιο αφράτα, αν προσθέσετε στη ζύμη τους λίγη μπίρα ή κάποιο ανθρακούχο αναψυκτικό τύπου Sprite, ακόμα και λίγο νερό.

Να βράζετε πάντα τις πατάτες με το φλούδι τους, αφού βέβαια τις πλύνετε καλά, για να μη χάσουν τη βιταμίνη C που περιέχουν.

Οι πατάτες γίνονται γρήγορα και εύκολα και χωρίς να χάνουν τις βιταμίνες τους, αν τις ψήσουμε 10 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού πρώτα τις πλύνουμε και τις τρυπήσουμε τριγύρω.

Για να μην ξεραίνεται το φύλλο κρούστας, ενώ φτιάχνετε μια πίττα, να το κρατάτε σκεπασμένο με μια υγρή πετσέτα ή τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη.

Όταν βράζετε ψάρια ή θαλλασινά, κρατήστε το ζωμό τους, για να τον χρησιμοποιήσετε στη σούπα, τη σάλτσα ή το βράσιμο του ρυζιού που θα φτιάξετε για να τα συνοδέψουν.

Για να αποφύγετε το ζαχάρωμα στα γλυκά του κουταλιού, χρησιμοποιείστε ένα βαζάκι γλυκόζη και όχι χυμό λεμονιού, για να μην ξινίσει το γλυκό.

Οι πιπεριές Φλωρίνης ξεφλουδίζονται εύκολα, αν όπως είναι ζεστές, τις βάλετε και τις κλείσετε σε πλαστική σακούλα. Τις αφήνετε κανένα μισάωρο και μετά....ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Τελευταία διόρθωση: 18/03/2009 12:56 από Hlianna.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 4 Μήνες πριν  
Φελλός του κρασιού και θαλασσινά
Ο φελλός περιέχει μία ουσία που λέγεται τανίνη.
Αν ρίξουμε ένα φελλό στην κατσαρόλα που βράζουμε χταπόδι
ή άλλα θαλασσινά, θα μαλακώσει αρκετά το κρέας τους !

Πως φεύγει η μυρωδιά του σκόρδου από τα χέρια
Τρίψτε τα χέρια με ένα κουτάλι ανοξείδωτο, κάτω από το νερό της βρύσης και μετά σαπουνίστε τα χέρια και η μυρωδιά θα έχει φύγει.

Καθαρισμός της καφετιέρας
Η καφετιέρα του Γαλλικού καφέ, καθαρίζει εύκολα, αν ρίξουμε 2 κουταλιές σόδα.
Ρίχνουμε λοιπόν τη σόδα και την αφήνουμε να βράσει σαν να φτιάχναμε καφέ.
Η σόδα θα περάσει μέσα στην κανάτα και θα καθαρίσει την καφετιέρα μας.

Ρίξαμε πολύ αλάτι στο φαγητό;
Αν το φαγητό μας είναι αλμυρό, βάζουμε στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει, μια κομμένη πατάτα.

Κόλλησε το φαγητό ;
Αν κολλήσει λίγο το φαγητό μας, αφαιρούμε το καμένο μέρος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε άλλη κατσαρόλα.
Dafni (Επισκέπτης)
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 3447
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 0002-12-23
Μην κλαις επειδή τελείωσε……
Χαμογέλα επειδή συνέβη !!!
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#503
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
Μυρωδικά...στην κατάψυξη

Μπορούμε να έχουμε απόθεμα από όλα τα μυρωδικά στην κατάψυξη μας, εύκολα και γρήγορα. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε εντελώς τα μυρωδικά ακολούθως τα ψιλοκόβουμε και τα φυλάμε σε πλαστικά σακουλάκια με κλείσιμο που δεν αφήνει τον αέρα να περάσει. Γράφουμε με ειδικό μαρκαδόρο την ημερομηνία και το είδος του μυρωδικού. Ξεκινάμε το κλείσιμο από την μία πλευρά της σακούλας, πατώντας με το χέρι μας να φύγει όλος ο αέρας και συγχρόνως ολοκληρώνουμε το κλείσιμο. Μπορούμε να φυλάξουμε στην κατάψυξη μας μέχρι 1 χρόνο.

Μικρά μυστικά... για τους λεκέδες

  • * Η πίσσα φεύγει με οποιουδήποτε είδους λάδι.
    * Το κραγιόν φεύγει με οινόπνευμα.
    * Το μελάνι στα ρούχα φεύγει αν ρίξουμε αμέσως γάλα.
    * Οι λιπαροί λεκέδες καταπολεμούνται με ταλκ και καλό βούρτσισμα.
    * Το κόκκινο κρασί λένε πως φεύγει αν το τρίψουμε με αλάτι.
    * Το κερί το σιδερώνουμε καλυμμένο με εφημερίδα.
    * Τα άλατα του βραστήρα φεύγουν με ξύδι και νερό (το βράζουμε και το αφήνουμε μία μέρα).



  • Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

    Bάλτε σε ένα μεγάλο τάπερ αρκετό αλεύρι, στη συνέχεια προσθέστε τα καλαμαράκια όσο πιο στεγνά γίνεται, κλείστε το τάπερ και κουνήστε το για να πάει το αλεύρι παντού. Το λάδι μας πρέπει να είναι πολύ καυτό και να έχουμε τινάξει από το παραπανίσιο αλεύρι τα καλαμαράκια.

    Επιτυχημένο ψήσιμο
    Ξέρατε ότι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε ένα επιτυχημένο ψήσιμο είναι να δημιουργήσετε τρεις ζώνες θερμότητας από τα κάρβουνα; Μ' αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κοντρολάρετε τη θερμοκρασία.
    Η μια ζώνη πρέπει να έχει μονή στρώση από κάρβουνα, για σιγανό ψήσιμο. Η άλλη ζώνη έχει διπλή στρώση από κάρβουνα, για δυνατό ψήσιμο άμα χρειάζεται και η τρίτη ζώνη πρέπει να μην έχει καθόλου κάρβουνα, στην οποία θα βάζουμε τα κρέατα άμα τελειώσει το ψήσιμο, για να σταθούν, αλλά να μην κρυώσουν.

    Ξέρατε ότι πρέπει να ξεκινάτε το ψήσιμο στην ψησταριά από μεγάλη θερμοκρασία για 2 λεπτά από κάθε πλευρά; Μ' αυτό τον τρόπο εγκλωβίζονται οι χυμοί του κρέατος στο εσωτερικό του και μένει ζουμερό.
    Εν συνεχεία πάει στην ζώνη του μέτριου ψησίματος ούτως ώστε να μην μας αρπάξει εξωτερικά και να ψηθεί και στο εσωτερικό του.
    Hlianna (Διαχειριστής)
    Administrator
    Δημοσιεύσεις: 17796
    graph
    Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #665
    Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
    Αστραφτερά τζάμια και κρύσταλλα
    Όλες οι γυάλινες επιφάνειες και τα κρύσταλλα αστράφτουν πραγματικά
    με διάλυμα αμμωνίας.
    Διαλύουμε ένα κουταλάκι αμμωνία, σε 1 λίτρο χλιαρό νερό.
    Με το διάλυμα αυτό καθαρίζουμε τις τζαμαρίες, σκουπίζοντας αν μπορούμε με εφημερίδες, ή βαμβακερά πανάκια.

    Καθαρίστε τα αλουμινένια σκεύη
    Τα σκεύη από αλουμίνιο, όπως ταψάκια, κατσαρόλες κλπ, καθαρίζουν αν τα τρίψουμε με ψιλό σύρμα, μπόλικο ψιλό αλάτι
    και μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πιάτων.

    Λεκέδες από μελάνι

    Τρίβουμε το μελάνι με μπόλικο γάλα.
    Μουλιάζουμε το ύφασμα μέσα σε γάλα για μισή ώρα.
    Ξεπλένουμε με μπόλικο χλιαρό νερό και μετά πλένουμε κανονικά το ρούχο.

    Λεκέδες από λάδι και λίπη
    Ρίχνουμε στον λεκέ καθαρή βενζίνη και πασπαλίζουμε με ταλκ.
    Αφήνουμε να στεγνώσει ο λεκές και βουρτσίζουμε πολύ καλά.
    Αν εξακολουθεί να φαίνεται η λαδιά, επαναλαμβάνουμε τρίβοντας.
    Αφού δούμε πως ο λεκές λαδιού εξαλείφθηκε, πλένουμε το ρούχο.
    Dafni (Επισκέπτης)
    Platinum Boarder
    Δημοσιεύσεις: 3447
    graphgraph
    Αποσυνδεδεμένος
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 0002-12-23
    Μην κλαις επειδή τελείωσε……
    Χαμογέλα επειδή συνέβη !!!
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    #876
    Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 8 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
    1. Εάν τσιγαρίσετε για λίγα λεπτά το κρέας πριν το μαγειρέψετε, θα σχηματίσει μια κρούστα.
    Έτσι θα κρατήσει τους χυμούς του και θα γίνει πιο ζουμερό και εύγευστο

    2. Για να αποφύγετε τις λιπαρές ουσίες του τσιγαρίσματος, μπορείτε να ζεματίσετε το κρέας σε βραστό νερό.

    3. Για να μην στεγνώνει το κρέας που ψήνετε στο φούρνο, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, το οποίο θα αφαιρέσετε κατά τα τελευταία λεπτά του ψησίματος, για να πάρει το κρέας χρώμα.

    4. Αν είστε οπαδοί της ελαφριάς κουζίνας, δεν είναι απαραίτητο να εξοστρακίσετε εντελώς την κρέμα γάλακτος από το μαγείρεμα.
    Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος που υποδεικνύει η συνταγή, με ίση ποσότητα πλήρους γάλακτος.

    5. Για να διατηρήσουν τα πράσινα λαχανικά το έντονο πράσινο χρώμα τους αφού τα βράσετε, βουτήξτε τα για ένα λεπτό σε παγωμένο νερό.

    6. Για να πετύχει η μαρέγκα, πρέπει να χωρίσετε καλά τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
    Για να γίνει πιο σφιχτή η μαρέγκα, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.
    Dafni (Επισκέπτης)
    Platinum Boarder
    Δημοσιεύσεις: 3447
    graphgraph
    Αποσυνδεδεμένος
    Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Πάτρα Γεννέθλια: 0002-12-23
    Τελευταία διόρθωση: 23/04/2009 23:26 από .
    Μην κλαις επειδή τελείωσε……
    Χαμογέλα επειδή συνέβη !!!
    Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
     
    Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 12345678...16
    Συντονιστές: Margo  Bianka 
    Μεταφορά στην κορυφή
    
    ">