Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

432-panacotta1.jpg
PANNA COTTA με παραλλαγές


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μυστικά και ....φανερά!!!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1...910111213141516
ΘΕΜΑ: Μυστικά και ....φανερά!!!
#57784
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 6 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
1) Αν σε μία σούπα σας παραέπεσε το αλατάκι, απλά κόψτε λίγα κομματάκια ωμής πατάτας, βάλτε τα μέσα και συνεχίστε το βράσιμο.

Έτσι, η πατάτα θα απορροφήσει ποσότητα του αλατιού και η σούπα θα είναι λιγότερο αλατισμένη!


2) Αν μία σούπα είναι πολύ γλυκιά, απλά προσθέστε λίγο αλάτι.

Τα αλάτι θα "σπασει" τη γλυκάδα και θα την κάνει πιο φυσιολογική!


3) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι μελάτο ή όχι(ενώ το βράζετε), απλά κάντε το εξής:

Βγάλτε το και στριφογυρίστε το.
Αν κατά το στριφογύρισμά του αμφιταλαντώνεται, τότε σημαίνει ότι είναι ακόμα μελάτο.
Αν όμως στριφογυρνάει ομαλά, τότε έχει σφίξει!


4) Αν θέλετε να δείτε αν ένα αυγό είναι φρέσκο ή μπαγιάτικο, απλά κάντε το εξής:

Βουτήξτε το σε ένα κατσαρολάκι με νερό. Αν βυθιστεί(φτάσει στον πάτο), σημαίνει ότι είναι φρέσκο, ενώ αν επιπλέει, σημαίνει ότι είναι μπαγιάτικο!


5) Όταν μαγειρεύετε καρότα, μπιζέλια, καλαμπόκι, κλπ (κι άλλα τέτοια ελαφρώς γλυκά), προσθέστε λίγο ζάχαρη στο νερό και μετά βράστε τα.

Έτσι η γεύση τους θα γίνει πιο πλούσια και θα κρατηθεί πιο ζωντανή!


6) Ο ήλιος δεν ωριμάζει τις ντομάτες! Αυτό που τις ωριμάζει είναι η ζέστη.

Αν θέλετε επίσης να τις κρατήσετε φρέσκες για περισσότερο καιρό, ακουμπήστε τες κάπου με το κοτσάνι από κάτω!


7) Αν θέλετε να τηγανίσετε κρέας και δεν έχετε αντικολλητικό τηγάνι, κανένα πρόβλημα!

Απλά βάλτε από κάτω του μία φετούλα μπέικον και όχι μόνο δεν θα κολλήσει το κρέας στο τηγάνι, αλλά θα αποκτήσει και εξαιρετική γεύση!


8) Αν θέλετε να αφαιρέσετε το λίπος από μία σούπα, απλά πετάξτε λίγα παγάκια στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε και είστε έτοιμοι! Το λίπος θα προσκολληθεί στα παγάκια.

Μην τα αφήσετε για ώρα (να μην προλάβουν να λιώσουν και αλλοιώσουν τη σούπα), αλλά βγάλτε τα σύντομα.


9) Για να κάνετε πιο αφράτο και άσπρο ρυζάκι, βάλτε ένα κουταλάκι του τσαγιού για κάθε λίτρο νερού που βάζετε για να το βράσετε!


10) Για να κάνετε το ρύζι πιο εύγευστο και πιο πλούσιο σε γεύση, απλά βράστε το όχι με νερό, αλλά με ζουμάκι από μαγειρεμένα λαχανικά!


11) Αν κάνατε τη σούπα σας πολύ καυτερή, λίγο γαλατάκι μέσα, θα απορροφήσει αρκετό κάψιμο!

Ούτως ή άλλως μικρή ποσότητα γάλακτος, δεν θα γίνει αντιληπτή στη γεύση.
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#58198
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 6 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
Για το καθάρισμα των εντέρων:

- Βάλε τα έντερα σε μια λεκάνη με νερό και χυμό από ένα λεμόνι. Έτσι θα ασπρίσουν και θα καθαριστούνε πιο εύκολα την επόμενη ημέρα.

- Ένα καλό κόλπο για να πλυθούν καλά τα έντερα είναι το εξής με την βελόνα: παίρνεις μια βελόνα πλεξίματος και την βάζεις στην μια άκρη του εντέρου, το τραβάς μέχρι να βγει η βελόνα από την άλλη άκρη. Τα ξεπλένεις καλά κάτω από την βρύση.

- Αφού τα πλύνεις βάλτα σε ένα μπολ με ξύδι και νερό για να μην μυρίσουν. Άφησε τα για λίγη ώρα και μετά ξανα πλύντα.

- Σίγουρα κατά τη διαδικασία του πλυσίματος θα κοπούν κάποια εντεράκια σε μικρότερα κομμάτια. Αυτά κράτησε τα και πρόσθεσε τα αργότερα στη μαγειρίτσα.

Για το αυγολέμονο:

- Το αυγολέμονο μπορείς να το φτιάξεις μόνο με τα ασπράδια των αυγών. Έτσι θα γίνει πιο ελαφριά η γεύση της.

- Για να μην κόψει η σούπα πρέπει την ώρα που φτιάχνεις το αυγολέμονο ο ζωμός από την σούπα πρέπει να είναι ζεστός.

- Ένα πολύ καλό κόλπο για το αυγολέμονο είναι να χτυπήσεις ξεχωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους.

- Θα χτυπήσεις τους κρόκους μέχρι να μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

- Αφού προσθέσεις το αυγολέμονο στην μαγειρίτσα, πιάσε την κατσαρόλα και κούνα την πολύ καλά για να πάει παντού!
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#58644
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 6 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Αγρια μαγιά η αγριο προζυμι

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ



ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ


το ψωμι



Έκανα αγρια μαγιά η το γνωστο αγριο προζυμι αυτη η τεχνηκη ειναι πολυ παλια απο τις γιαγιαδες μας

Μπορή νά γίνει από φρεσκα φρουτα δηλαδη σαν μήλα, μπανάνες, πορτοκαλια καθαρισμενα ,βερίκοκα, εσπεριδοειδή, φρέσκο δυόσμο, και με ολα τα κερα φρουτα αρκει να ειναι καθαρα και οχι ραντισμενα με θειάφι



Βασική Συνταγή


500 ml μεταλλικό νερό εμφιαλωμένο ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΧΛΩΡΙΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΗΓΗ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ,
4 κουταλιές της σούπας γεμάτες σταφίδες χωρις να ειναι ραντισμενες με θειάφι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη).

Χρησιμοποιώ ένα βάζο από τουρσί πάνω κάτω 700 mL

Γυαλί και καπάκι πρέπει να είναι πολύ καθαρά πριν ξεκινήσουμε ολη αυτη την διαδικασια


Αδιάζουμε τό νερό μέσα στό βάζο,τήν σταφίδα και το μέλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη καί τό βιδώνουμε χαλαρά.


Αυτή ήταν όλη τη δουλειά.

Τώρα αφήστε το μόνο 3 - για 5 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου αν εχετε καλοριφερι αναμενο βαλτετο επανω
Μην ανακινείτε απλά δεν κάνουμε τίποτα.το αφηνουμε στην υσιχια του

Μετά από περίπου 2 ημέρες πιθανότητα ακόμα και μετά από μια ημέρα θα δείτε στην επιφάνεια στίς σταφιδες τις πρώτες μικρές φυσαλίδες.

Αυτό είναι καλό,η Μαγια έχει αρχίσε νά πεταη φουσκάλες

Μετά από 3 ημέρες θα δούμε πιο καθαρά φυσαλίδες, το νερό έχει επιδεινωθεί λίγο.
Μετά από 4 ημέρες μπορείτε να δείτε, σχεδόν όλες οι σταφίδες θά εχουν ανέβη στή επιφάνια και θα ειναι σαν ενα συνεφακι


Η Μαγία είναι έτοιμη

μπορεί νά μυρίζει σαν. αλκοολούχα δεν μας πηραζη αυτο!!

Τωρα Θα πρέπει να βάλετε πλέον το βάζο στο ψυγείο η σταφίδα μένη μέσα
και τώρα έχετε ανά πάσα στιγμή, σπιτική μαγιά για το ψήσιμο του ψωμιού
. Αυτή κρατά στο ψυγείο τουλάχιστον 2 μήνες.
συνήθως χρειάζόμαστε απο 100 ml εως 200 μλ γιά ενα ψωμι και για 500-600 γρ αλεύρι

αν μας τελειωνη
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ

Βγαζουμε το γυαλί από το ψυγείο και αφήστε για μία ώρα για να φθάσει σε θερμοκρασία δωματίου.
στραγγιζουμε 100 γρ απο το νερο που εχη περισεψη σε ενα μπουκαλακι
τις σταφιδες τις κραταμε για ενα σταφιδιψωμο

στο ιδιο βαζο βαζουμε παλι

4 κ σουπας γεματες σταφιδες
1 κ,γ μελι
και 500 μλ νερο εμφιαλωμένο
και αφηνουμε παλι 5 μερες να φουσκωση
Bianka (Συντονιστής)
Moderator
Δημοσιεύσεις: 7697
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Bianka11054 Τοποθεσία: ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΟΛΟ-ΠΗΛΙΟ
Τελευταία διόρθωση: 30/04/2011 15:49 από Bianka.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#59762
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 6 Χρόνια, 2 Μήνες πριν  
Και μία συμβουλή - ιδέα, την οποία εφαρμόζουμε στην Κρήτη.

Τα κοτσάνια από τον άνιθο, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμύδια, το διόσμο, δεν τα πετάμε.

Τα βάζουμε στον πάτο της κατσαρόλας με κλιματόβεργες και πάνω τοποθετούμε τα ντολμαδάκια για να ψηθούν.

Τα αρωματικά, απελευθερώνουν τα έλαιά τους και απορροφούνται από τα ντολμαδάκια.

Γιώργος Μαυροειδής
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#62293
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 6 Χρόνια πριν  
Οικολογικά καθαριστικά για το σπίτι


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει μάθει-αναγκάσει να χρησιμοποιούμε για το σπίτι διάφορα καθαριστικά, τα οποία είναι πολλές φόρες βλαβερά και επικίνδυνα για το περιβάλλον αλλά και για μας. Λόγου χρόνου βιασύνης και ευκολίας θυσιάζουμε την υγεία μας.

Η εύκολη και σίγουρη καθαριότητα, που υποτίθεται ότι προσφέρουν τα χημικά απορρυπαντικά, έχει σοβαρές συνέπειες. Τα χημικά απορρυπαντικά δηλητηριάζουν τους υδάτινους πόρους και σκοτώνουν ψάρια, πουλιά και ζώα. Ακόμη όμως και για την υγεία του χρήστη μπορεί να αποβεί επικίνδυνη η χρήση των χημικών απορρυπαντικών.

Οι έντονες μυρωδιές, για παράδειγμα, στα υγρά πιάτων, των καθαριστικών δαπέδων και των αποσμητικών χώρου μπορεί να περιέχουν χημικά που προκαλούν καρκίνο και ασθένεια του ήπατος. Οι παιδικές αλλεργίες έχουν πολλαπλασιασθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αυξημένη χρήση οικιακών χημικών.

Η προσπάθεια για φυσικότερο καθαρισμό του σπιτιού μας ωφελεί την υγεία της οικογένειάς μας, ιδιαίτερα μάλιστα των παιδιών, που η ανάπτυξή τους βλάπτεται από την επαφή με χημικές ουσίες. Εξοικονομούμε ακόμη χώρο και χρήματα, απλοποιούμε τη ζωή μας και βοηθούμε το περιβάλλον. Τα ποτάμια και τα υπόγεια νερά, καθώς και η άγρια ζωή ωφελούνται από τη μείωση των χημικών οικιακών αποβλήτων. Ανάμεσα στα οικιακά απορρυπαντικά, τα πιο τοξικά είναι τα καθαριστικά φούρνου, αποχετεύσεων και λεκάνης τουαλέτας. H καυστική σόδα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον και για τον χρήστη.

Γενικό καθαριστικό για το σπίτι:


Διαλύουμε και ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι ξίδι και 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα σε δύο λίτρα ζεστό νερό. Το διάλυμα διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα και καθαρίζει τζάμια, καθρέφτες, τις αποθέσεις ασβεστίου σε βρύσες και κεραμικά πλακίδια. Το ξίδι χρησιμοποιείται για απομάκρυνση λιπαρών ουσιών και μούχλας. Για λίπη μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε και χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα σαν σκόνη καθαρισμού, και την ενισχύουμε αν χρειαστεί αναμιγνύοντας με ξίδι.

Καθαριστικό για τζάμια:
Διαλύουμε και ανακατεύουμε δύο κουταλιές ξιδιού ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίζουμε τα τζάμια χρησιμοποιώντας τις παλιές μας εφημερίδες. Ακόμα με το ίδιο διάλυμα μπορούμε να καθαρίσουμε κεραμικά πλακίδια και πλαστικές επιφάνειες όπως το εσωτερικό του ψυγείου.

Για το πλύσιμο των πιάτων:
Πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέτουμε λίγο ξίδι.

Για τον φούρνο:
Φτιάξτε ένα μίγμα παχύρευστης κρέμας με σόδα και λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε. Με ένα ψεκαστήρα, ψεκάστε με νερό όταν η σόδα αρχίζει να ξεραίνεται για να την διατηρήσετε υγρή. Επαναλάβετε αρκετές φόρες γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράση. Τέλος σκουπίστε καλά με ένα πανί και αφαιρέσετε τη σόδα και τα υπολείμματα. Προσοχή ο φούρνος σας πρέπει να είναι κλειστός και κρύος.

Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού:
Βράζουμε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλένουμε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.

Για να καθαρισμό της λεκάνης της τουαλέτας και στις αποχετεύσεις:
Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Η χημική αντίδραση που ακολουθεί διασπά τις λιπαρές ουσίες σε σαπούνι και γλυκερίνη και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Προσοχή μη ρίχνετε μεγάλες ποσότητες βραστού νερού γιατί οι πλαστικοί σωλήνες μπορεί να λιώσουν. Ακόμη, μη χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο αν προηγουμένως έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης, γιατί σε συνδυασμό με το ξίδι δημιουργούνται επικίνδυνες αναθυμιάσεις.

Η μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό διαλύει τους ρύπους και τις λαδιές στα υφάσματα και τα ρούχα.
Ο χυμός λεμονιού αναμεμιγμένος με αλάτι είναι ιδανικός για να καθαρίσετε τη σκουριά και το γράσο.
Το έλαιο τεϊόδεντρου διαλυμένο σε νερό είναι πολύ καλό αντιβακτηριδιακό για τον καθαρισμό της μούχλας στο μπάνιο.

Για τον καθαρισμό των χαλιών:

Ο σωστός καθαρισμός των χαλιών κατά την διάρκεια της χρήσης τους γίνεται με ηλεκτρική σκούπα. Πριν την αποθήκευσή τους το καλοκαίρι, γυρίστε το χαλί σας ανάποδα και πατήστε το πριν το καθαρίσετε, όπως θα το πατούσατε και από την κανονική πλευρά του πέλους του. Με αυτόν τον τρόπο θα πέσει μεγάλο μέρος της σκόνης που έχει εισχωρήσει μέσα στη βάση του χαλιού και έτσι θα καθαριστεί καλύτερα.
Για τον καθαρισμό του χαλιού σας χρησιμοποιείτε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί σας), βουρτσίζετε το χαλί σας μόνο προς την κατεύθυνση του πέλους του. Στεγνώστε το χαλί σας σε σκιερό και δροσερό μέρος και όχι απευθείας στον ήλιο για να μην αλλοιωθούν τα χρώματα.
Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.

Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου:
Χρησιμοποιήστε βότανα ή αιθέρια έλαια γιατί είναι φυτικά προϊόντα καθαρίζουν απολυμαίνουν και αρωματίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού και μερικά από αυτά όπως η μέντα η λεβάντα και η Λουΐζα είναι από τα καλύτερα εντομοαπωθητικά.

Τα καλύτερα για καθάρισμα είναι:

Το γκρέιπφρουτ, το λεμόνι, η λεβάντα, το πορτοκάλι, το κυπαρίσσι, η λουίζα και το δεντρολίβανο.

Για απολύμανση πιο κατάλληλα είναι:
Το γκρέιπφρουτ, το tea tree, το θυμάρι, το λεμόνι, η λεβάντα, ο ευκάλυπτος, το περγαμόντο, η λουΐζα. Για λάμψη το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ, για γυάλισμα ο κέδρος, το σανταλόξυλο, το κυπαρίσσι και για εκθαμβωτικό λευκό το φασκόμηλο.

Τα καλύτερα αποσμητικά και αρωματικά είναι:
Όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε σε εγχύματα (βράζετε τα βότανα, τα στραγγίζετε και χρησιμοποιείτε το νερό) είτε προσθέτοντας 4-5 σταγόνες αιθέριων ελαίων σε ένα λίτρο νερό.

Για να εξολοθρεύσετε τις κατσαρίδες:
Τοποθετήστε μαγειρική σόδα μαζί με λίγη ζάχαρη σε ένα μικρό πιατάκι και βάλτε το στα ντουλάπια, πίσω από το ψυγείο ή όπου συχνάζουν.
Μια άλλη μέθοδος για να διώξετε μυρμήγκια και ενοχλητικά έντομα είναι να ρίξετε αιθέριο έντομο λεβάντας η απλό ξύδι εκεί που συχνάζουν.

πηγή
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#74721
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 4 Χρόνια, 7 Μήνες πριν  
Χαιρετώ όλη την παρέα. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και θέλω να σταθώ στον αφανισμό των κατσαρίδων. Πλάσματα που ούτε ζωγραφιστά δεν θέλω να τα βλέπω. Στο σπίτι που μένω αντιμετώπιζα μεγάλο πρόβλημα και είχα εφαρμόση αρκετά κόλπα που είχαν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά όχι τα αναμενώμενα. Την λύση μου την έδωσε ένας φίλος που έχει εκκενώσεις βόθρων. Μου είπε λοιπόν ότι πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο απολύμανση, αλλά συγκεκριμένη εποχή που την οριοθέτησε στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου. Το έκανα πρώτη φορά πέρυσι και εκτός του ότι δεν είδα ούτε μια κατσαρίδα είχαν μειωθεί αισθητά τα κουνούπια και οι μύγες.
riana-gr (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1...910111213141516
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή

">