Πρόσφατα σχόλια



FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Why Soccer Is Well Liked In South America?
match0 23.5.2017 6:08
Videos Of Cleveland Fans Burning Lebron James Jers
Today 23.5.2017 6:04
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Μυστικά και ....φανερά!!!
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1...910111213141516
ΘΕΜΑ: Μυστικά και ....φανερά!!!
#75268
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 4 Χρόνια, 3 Μήνες πριν  
ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ “ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ” ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Συμβουλές για κέηκ πετυχημένο:
- Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο
- Να είναι ο φούρνος προθερμασμένος
- Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον για την πρώτη μισή ώρα καθόλου
- Αφού ψηθεί, να το αφήσουμε για 5΄ να κρυώσει και μετά να το αναποδογυρίσουμε σε συρμάτινη σχάρα.

Πώς εξουδετερώνουμε τη μυρωδιά ενός τηγανητού από τον πάτο του τηγανιού μας;
Τρίβουμε τον πάτο με υγρά φύλλα τσαγιού.

Για μαλακά σνίτσελ:
Τηγανίστε τα σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα!
Για να μην καεί το λάδι όταν τηγανίζετε, μην αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά ποτέ χωρίς να έχει μέσα κάτι. Αρκεί να
βάλετε μια φέτα ψωμί.

Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την πέτσα(την καφέ φλουδίτσα) από την καρυδόψιχα, αφήστε την μία ώρα μέσα σε
χλιαρό γάλα ή σε νερό με λίγο αλάτι.

Για εύκολο ξεφλούδισμα της βραστής πατάτας, μόλις βράσει, περάστε την σε κρύο νερό.
Μετά από το τρίψιμο μαλακού τυριού, ο τρίφτης καθαρίζεται δύσκολα. Βάλτε τον για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά
σε ζεστό νερό.

Εάν σας περίσσεψαν κρόκοι αβγών από την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για
δυο μέρες, εάν τους βάλετε σε μπώλ με κρύο νερό, που να τους σκεπάζει.

Εαν δεν μπορείτε να βγάλετε με τίποτα το φελό από τη σαμπάνια, βρέξτε το μπουκάλι με ζεστό νερό για λίγα
δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία διαστέλλει το γυαλί κι έτσι θα βγει ευκολότερα ο φελός.
Μη βάζετε τη σαμπάνια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνεται το άρωμά της. Αρκεί να την βάλετε σε μπώλ με παγάκια για
λίγο χρόνο.

Τα άγουρα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα, αν τα βάλετε σε ζεστό χώρο κλεισμένα σε χάρτινη σακούλα.

Αν από την υγρασία το πακέτο της ζάχαρης έγινε ένα κομμάτι, βάλτε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο.

Πώς θα βγάλουμε τα μαμούνια από τα λαχανικά μας;
Τα αφήνουμε σε μπώλ με νερό, αλλά πριν έχουμε ρίξει μέσα μια χούφτα αλάτι. Αυτό θα αναγκάσει τα έντομα να
βγούν στην επιφάνεια.

Για να κάνετε πιο ελαφριά μια σάλτσα με κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.

Νοστιμότερα σνίτσελ!
Προσθέστε δυό κουταλιές τριμμένο τυρί στην τριμμένη φρυγανιά που τα πανάρετε!

Για πιο αφράτη ομελέτα προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

Τι είναι το Μπρίκ;
Αβγά σολομού. Τρώγεται σε καναπεδάκια με λεμόνι και βούτυρο ή σερβίρεται στο ειδικό σκεύος για χαβιάρι με
πάγο από κάτω.

Τι είναι το φουά γκρά;
Συκώτι πάπιας ή χήνας. Εκλεκτότερο θεωρείται της χήνας με γεύση λεπτή και γλυκιά. Η καλύτερη ποιότητα είναι
το φουά γκρά entier.

Τι είναι το περσικό ή ρώσικο χαβιάρι;
Αβγά από το ψάρι οξύρυγχος, το οποίο ψαρεύεται στα νερά της Κασπίας Θάλασσας. Ακριβότερη ποικιλία η Beluga
(την προτιμά κι ο Τζέημς Μπόντ) που η τιμή της φτάνει και τις 500.000 δρχ το κιλό!

Τι είναι η Σφέλα;
Πρόβειο ή κατσικίτσιο τυρί που προέρχεται από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Τρώγεται σε σαλάτες ή επιτραπέζιο.

Πώς θα χυλώσει η φασολάδα μου ή η ψαρόσουπά μου;
Πολτοποιήστε λίγα φασόλια (για τη φασολάδα) ή πατάτες (για την ψαρόσουπα) με ένα πηρούνι και ξαναρίξτε τα
στο φαγητό. Ανακατέψτε καλά.

Για να μην κολλάνε τα μακαρόνια, προσθέστε στο νερό που βράζουν 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο!

Μην αφήνετε τα μπαχαρικά εκτεθειμένα στην ζέστη και την υγρασία,γιατί χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Πώς θα διατηρήσω τη φέτα για καιρό;
Βαλτε σε δοχείο που κλείνει καλά το τυρί σας και περιχύστε το με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

Για να μη ζαρώσουν πολύ οι φέτες του μπέηκον, πριν τις τηγανίσετε, βουτήξτε τες σε καυτό νερό και στεγνώστε τες
με απορροφητικό χαρτί.

Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κρασί στις συνταγές των φαγητών κατσαρόλας με κονιάκ. Θα τους δώσει μια
φινέτσα και μια διακριτική μυρωδιά.

Όταν μαγειρεύετε λαχανικά στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας).
Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο και γρήγορο ψήσιμό τους.

Το ντρέσινγκ στην πατατοσαλάτα πρέπει να ρίχνεται όσο οι πατάτες είναι ζεστές, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα!
Τις πατάτες που θέλετε να κάνετε πουρέ, πρέπει να τις λιώνετε όσο είναι ζεστές, γιατί λιώνουν πιο εύκολα και δε
δημιουργούνται "κόμποι".

Το ψωμί διατηρείται περισσότερο καιρό στην ψωμιέρα και δε μουχλιάζει, αν περάσουμε το εσωτερικό της
ψωμιέρας με πανί βουτηγμένο σε ξύδι.

Αλλάξτε γεύση στο συνηθισμένο σας ψητό κοτόπουλο:
Αλείψτε το με μουστάρδα και καρφώστε στο στήθος του (με οδοντογλυφίδες) φέτες μπέηκον.

Τι είναι η Κις;
Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος
χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι η γαλλική Κις Λωραίν.

Τι είναι το Αν κρούτ;
Τρόπος μαγειρέματος όπου το κρέας ή το πατέ τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται μέσα σε αυτή.

Τι ονομάζεται Ποπιέτ;
Λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας, που γεμίζονται με λαχανικά ή εντόσθια και τυλιγονται σε ρολά.

Τι ονομάζεται Ποτ-ω-φε;
Βρασμένο κρέας μοσχάρι με διάφορα λαχανικά. Ο ζωμός τρώγεται σκέτος σαν σούπα και μετά σερβίρονται
χωριστά το κρέας και τα λαχανικά.

Τι είναι η Sour cream;
Κρέμα γάλακτος φρέσκια με γεύση ελαφρώς ξινή. Ιδανική για σάλτσες και κις. Αν δεν τη βρίσκετε, χτυπάτε
κανονική κρέμα γάλακτος με λίγες σταγόνες λεμόνι.

Τι ονομάζεται Α λα προβανσάλ;
Φαγητό μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με σκόρδο.
Τι ονομάζεται Α λα φορεστιέρ;
Φαγητό σερβιρισμένο με μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο.

Τι είναι το Ζυλιέν;
Τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το
σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβίρονται ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.

Τι είναι η Σόγια σως;
Σάλτσα με πλούσια γεύση αλμυρή κα άρωμα χαρακτηριστικό. Χρησιμοποιείται σεόλα τα κινέζικα και "strir-fry"
πιάτα.

Τι είναι η Τεριγιάκι σως;
Γιαπωνέζικη σάλτσα βασισμένη στη σάλτσα σόγιας. Περιέχει εππισης ζάχαρη, μπαχαρικά και ξίδι .

Τι είναι η Μπεαρνέζ σως;
Με βάση τους κρόκους αβγών και το βούτυρο είναι μια βελούδινη σάλτσα που περιέχει ξίδι, φρέσκα κρεμμυδάκια,
κόκκους πιπεριού, εστραγκόν και φύλλα δάφνης.

Τι είναι η Ταρτάρ σως;
Σως με βάση τη μαγιονέζα και επιπλέον κάπαρη, κρεμμύδια και μαϊντανό.

Τι είναι η Ολλαντέζ σως;
Μια σως με βούτυρο, αβγά, ξίδι από λευκό κρασί, χυμό λεμονιού και φύλλα δάφνης.

Τι είναι η Γούστερ σως;
Μια σως που ξεκίνησε από την Ινδία, αλλά τώρα φτιάχνεται και στην Αγγλία. Περιέχει, συμφωνα με την αυθεντική
συνταγή, μπαχαρικά, ξίδι, ζάχαρη, αντσούγια, σκοόρδο και άλλα μυστικά συστατικά. Χρησιμοποιείται σε φαγητά
με βάση το κρέας ή κοτόπουλο και συνδυάζεται με την κρέμα γάλακτος.

Σσσσ...μυστικό:
Αν βράζετε ψάρι ή κουνουπίδι, ρίξτε στο νερό μια κόρα ψωμιού, ώστε να μειωθεί έτσι η δυσάρεστη μυρωδιά που
αναδίδουν.

Σσσσ...μυστικό:
Για να γίνουν οι κεφτέδες πιο αφράτοι, μουσκέψτε το ψωμί που θα τούς βάλετε σε λίγο ξίδι και προσθέστε τους και
λίγο χοιρινό κιμά.

Σσσσ...μυστικό:
Για να διώξετε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το νεροχύτη σας, ρίξτε μέσα κατακάθια από ελληνικό καφέ.

Τι είναι το σοφρίτο;
Κερκυραϊκό φαγητό. Μοσχάρι με σάλτσα σκορδάτη.

Τι είναι τα αβγά α λα ρους;
Βραστά αβγά με ρώσικη σαλάτα και μαγιονέζα.

Αυτό το ξέρατε;
Το ρούμι φτιάχνεται από ζαχαροκάλαμο.

Αυτό το ξέρατε;
Το κονιάκ οφείλει το κόκκινο χρώμα του στην ταννίνη από το ξύλο των βαρελιών.

Αυτό το ξέρατε;
Η ονομασία του γλυκού κρασιού Μάρσαλα οφείλεται στο ομώνυμο νησί της Σικελίας.

Αυτό το ξέρατε;
Τα γεμιστά λέγονται και φαρσί.

Τι είναι τα Φοινίκια;
Έτσι ονομάζουν τα μελομακάρονα οι Έλληνες της Ανατολής.

Τι είναι τα σπαγγέτι αλά μπολονέζ;
Ιταλική μακαρονάδα από την Bologna με κιμά και σάλτσα ντομάτας.

Τι είναι ο εργολάβος;
Γλυκό από αμύγδαλα, ζάχαρη και ασπράδια αυγών.

Αυτό το ξέρατε;
Ένα κονιάκ πέντε αστέρων είναι τουλάχιστον πέντε ετών.

Αυτό το ξέρατε;
Η τεκίλα παρασκευάζεται από τον κάκτο.

Τι είναι το Άστι Σπουμάντε;
Ιταλικό, άσπρο, αφρώδες κρασί.

Αυτό το ξέρατε;
Σε ένα δείπνο, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς κάθεται στα δεξιά της οικοδέσποινας.

Αυτό το ξέρατε;
Το μπρικ βγαίνει από το σολομό.
Αυτό το ξέρατε;
Ο σωστός τρόπος να τρώτε τα σπαράγγια σε ένα επίσημο γεύμα, είναι με τα δάκτυλα.

Αυτό το ξέρατε;
Ο καλύτερος παστουρμάς γίνεται από το κρέας της καμήλας.

Xρειάζεστε ζάχαρη άχνη και δεν έχετε;
Mπορείτε αμέσως να φτιάξετε τη δική σας, αν χτυπήσετε την κοινή κρυσταλική ζάχαρη στο μικρό μπλέντερ
λαχανικών.

Πώς θα διατηρήσετε φρέσκο το κομμένο σαλάμι;
Aν κόψατε μερικές φέτες απ'το σαλάμι, διατηρήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε αλουμινόχαρτο, αφού αλείψετε με
βούτυρο το κομμένο μέρος του. Έτσι, δεν θα ξεραθεί.

Έγινε αλμυρή η σούπα σας;
Bάλτε μια-δυο πατάτες μέσα (ή μια φέτα ψωμί) και αφήστε να πάρει μια βράση. Οι πατάτες θα τραβήξουν αρκετή αλμύρα.

Πώς θα ξαναζεστάνετε τα κρύα χορταρικά;
Bάλτε τα σε σουρωτήρι, πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Έτσι ζεσταίνονται με τον ατμό.Με τον ίδιο τρόπο ζεσταίνουμε και τα μακαρόνια.

Πώς θα διατηρήσετε τα μανιτάρια;
Βάλτε τα στη δροσερή αποθήκη τροφίμων σας (αν έχετε) ή στο συρτάρι λαχανικών του ψυγείου σας πάντα με το
καπελάκι τους προς τα κάτω ώστε αν παρουσιαστεί κάποιο έντομο να το τσακώσετε στο πόδι. Καταναλώστε τα σε
2-3 μέρες το πολύ και σίγουρα πριν την τελική ημερομηνία ανάλωσής τους.

Γνωρίζετε ότι...
είναι λάθος να τρυπάτε με το πηρούνι το κρέας για να δείτε αν έχει ψηθεί; Ο σωστός τρόπος, για να μη χάσει το
κρέας τα πολύτιμα υγρά του, είναι να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αν βρείτε αντίσταση και δείτε
σταγόνες στην επιφάνεια του κρέατος, τότε έχει ψηθεί.

Γνωρίζετε ότι...
είναι λάθος να σιγοψήνετε στην αρχή το κρέας και μόνο στο τέλος να το μεταφέρετε ακριβώς πάνω στη φωτιά για
να δημιουργηθεί λεπτή κρούστα; Πρώτα πρέπει να το αφήσετε στη δυνατή φωτιά για να γίνει η κρούστα και μετά
το σιγοψήνετε.

Γνωρίζετε ότι...
είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε,
στεγνώστε το και αλείφετέ το συχνά με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
www.mauroudis.gr/html/mistika/02%20kouzina/1000%20secrets.pdf
vasiliki ver (Μέλος)
Οδηγός του ανθρώπου είναι η συνείδηση του.
Platinum Boarder
Δημοσιεύσεις: 6751
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα Γεννέθλια: 1962-07-08
Τελευταία διόρθωση: 18/02/2013 16:13 από vasiliki ver.
Οι φίλοι είναι σαν τα άστρα, υπάρχουν πολλά και λάμπουν τα περισσότερα, αλλά μόνο ένα ξεχωρίζεις κάθε φορά..
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76030
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 1 Μήνας πριν  
Καλησπέρα!!

Διάφορες φίλες μου προτείνουν διάφορα αλλά εγώ σκέφτομαι πώς θα βρω κανα κολπάκι για να μπορώ να φάω και τα γλυκά μου και τα αλμυρά μου. Ειδικά για τα αλμυρά ξέρετε κανένα κολπάκι για λιγότερες θερμίδες;

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη!
Greekfood (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 23/04/2017 00:16 από Greekfood.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76033
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 1 Μήνας πριν  
Αρχικά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θέλεις να χάσεις βάρος.
Στη συνέχεια, ελάττωσε τις μερίδες φαγητού σου.
Τρώγε περισσότερες σαλάτες με ελάχιστο λάδι.Πίνε πολύ νερό πριν το φαγητό να γεμίζει εν μέρει το στομάχι.
Βάλε πρόγραμμα κάποιες μέρες να τρως ψητά με σαλάτα και κάποιες μισή μερίδα από τα υπόλοιπα φαγητά.
Το βράδυ ελαφρύ φαγητό.
Ελάττωσε το ψωμί και για ένα δια΄στημα κόψε τελειως τα γλυκά.
Ρίξε ματιά σε διάφορες λάιτ συνταγές από το σάιτ να παίρνεις ιδέες, έχουν γίνει και μετατροπές σε υλικά γιαυτο το λόγο.

www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/category/syntages-light.html
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76034
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 1 Μήνας πριν  
Καλησπέρα! Ψάχνω καμία συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο. Έχετε κάτι να μου προτείνετε ?
Athina P (Μέλος)
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 23/04/2017 19:28 από Athina P.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76038
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 1 Μήνας πριν  
Πήγαινε στην κατηγορία πουλερικά και θα βρεις αυτό που θες

www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/category/poulerika.html
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#76039
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!! 1 Μήνας πριν  
Athina P έγραψε:
Καλησπέρα! Ψάχνω καμία συνταγή για γεμιστό κοτόπουλο. Έχετε κάτι να μου προτείνετε ?

www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/category/poulerika.html
Hlianna (Διαχειριστής)
Administrator
Δημοσιεύσεις: 17796
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Θήλυ Τοποθεσία: Αθήνα
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1...910111213141516
Συντονιστές: Margo  Bianka 
Μεταφορά στην κορυφή

">