- Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας περίπου το ¼ από το αλεύρι
- Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Βάζουμε σε λεκάνη τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το φουσκωμένο χυλό και τα ζυμώνουμε όλα μαζί.
- Τότε προσθέτουμε σιγά- σιγά το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να «πιεί» η ζύμη το βούτυρο.
- Σκεπάζουμε με κουβέρτα η σε χλιαρό φούρνο και αφήνουμε να φουσκώσει ξανά η ζύμη
- Το ξαναζυμώνουμε, πλάθουμε πλεξίδες, τις ανοίγουμε, βάζουμε τις νιφάδες και σχηματίζουμε τα τσουρέκια.
- Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150 με 160 βαθμούς) για 20 – 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα !!