Μισό κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι) κομμένο σε κύβους
¼ φρέσκα μανιτάρια
2 σκ. Σκόρδο
Λίγο λάδι
Μισή κούπα κρασί μαρσάλα ή μαυροδάφνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Τυρί ημίσκληρο σε κύβους
Οδηγίες
Σοτάρουμε στο λάδι το ψαρονέφρι να ροδίσει και ρίχνουμε και το σκόρδο. Το ροδίζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το κρασί, το χυμό καθώς και το αλατοπίπερο.
Τέλος ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη και τυρί, κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό κομμάτι χοιρινό κρέας όπως από λαιμό, τότε θα πρέπει αρχικά να το ψήσετε περισσότερη ώρα να μαλακώσει με το κρασί και στη συνέχεια συνεχίζεται όπως λέει η συνταγή.
Ο Β.Δρίσκας προτείνει χοιρινο λαιμό, εγώ χρησιμοποιώ ψαρονέφρι για μια πιο υγειινή πρόταση αλλά και πιο γρήγορη.