Βίδες ή τριβελάκια γκιουβέτσι
- 350 γραμμάρια βίδες.
- 2 κρεμμύδια μέτρα ψιλοκομμένα.
- 2 πράσινες πιπεριές και 1 κόκκινη, ψιλοκομμένες.
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
- 4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο.
- 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
- 1 κουταλιά βούτυρο,
- αλάτι ,πιπέρι.
- 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα.
- Λίγο λάδι.(2-3 κουταλιές).
- Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας .Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα την μία κουταλιά βούτυρο.
- Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα μανιτάρια μαζί. Προσθέτουμε την κρέμα , αλάτι και πιπέρι. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το ζαμπόν ,το ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά και μοιράζουμε το μείγμα σε 4-5 γκιουβετσάκια ατομικά .
- Πασπαλίζουμε από πάνω το κασέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα η έως ότου ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια τους.
Φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βίδες με όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε.