Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βίδες ή τριβελάκια γκιουβέτσι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα γνωστά ζυμαρικά σε ατομικά γκιουβετσάκια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 350 γραμμάρια βίδες.
  • 2 κρεμμύδια μέτρα ψιλοκομμένα.
  • 2 πράσινες πιπεριές και 1 κόκκινη,  ψιλοκομμένες.
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος.
  • 4-5 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο.
  • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • 1 κουταλιά βούτυρο,
  • αλάτι ,πιπέρι.
  • 1 μικρό κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα.
  • Λίγο λάδι.(2-3 κουταλιές).
Οδηγίες
  1. Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας .Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε μέσα την μία κουταλιά βούτυρο.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε καλά τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα μανιτάρια μαζί. Προσθέτουμε την κρέμα , αλάτι και πιπέρι. Μόλις πήξει η σάλτσα προσθέτουμε το ζαμπόν ,το ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά και μοιράζουμε το  μείγμα σε 4-5 γκιουβετσάκια ατομικά .
  4. Πασπαλίζουμε από πάνω το κασέρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα η έως ότου ροδοκοκκινίσει  η επιφάνεια τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις βίδες με όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε.

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011
πολύ ωραία συνταγή,εύκολη και νόστιμη.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμα τα γκιουβετσάκια
Μεταφορά στην κορυφή