Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Βrownies βελούδινο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 11 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα μπράουνις που μοιάζει πολύ με σοκολατόπιτα νωπή και έχει υφή βελούδινη στο στόμα και πολύ καλή γεύση!

Συστατικά
  • 1/2 κούπας βούτυρο ανάλατο, μαλακό ή μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές γλυκόζη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4  αυγά ή 4 ασπράδια με 2 κρόκους
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπας γάλα χλιαρό
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
Οδηγίες

  1. Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας 22 με 28  και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Βουτυρώνουμε και το χαρτί.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να αφρατέψει. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη γλυκόζη και τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα καθώς χτυπιέται το μείγμα.
  4. Ρίχνουμε τη βανίλια και το γάλα . Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα παχύρευστο.
  5. Σε μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα των στερεών από το μπολ μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε να  ενωθούν.
  7. Βάζουμε το μείγμα στο ταψί μας και το ψήνουμε στη 2η από κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου και σε θερμοκρασία 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά. Θα διατηρεί μια υγρασία στο κέντρο του.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί και στη συνέχεια το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει και ανάποδα.
  9. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και χωρίζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  10. Το σερβίρουμε σκέτο ή με παγωτό βανίλια ή με σάλτσα σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερο ταψί, το κέικ σας θα γίνει πιο λεπτό, επομένως θα θέλει λιγότερο ψήσιμο.
  • Η συνταγή είχε 1,5 κούπα ζάχαρη αλλά η ποσότητα ήταν πολύ, έτσι τη δεύτερη φορά με τη λιγότερη ζάχαρη ήταν πολύ καλύτερο.
  • Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λιγότερους κρόκους αυγών όπως εγώ για τη μείωση της χολιστερόλης από τους κρόκους.
  • Συνταγή από το REALFOOD
Σχόλια
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αν είχα γλύκοζη θα το έφτιαχνα ΑΜΕΣΩΣ!!!Μπράβο Ηλιάννα μου,πολύ νόστιμο φαίνεται..:)Σκέτη σοκόλαση!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011
Η γλυκόζη θα το κρατήσει μαλακό και δε θα σκληρύνει, Σούλα. Εγώ έχω πάντα ένα βάζο στο ντουλάπι και το βάζω στις γλυκές σάλτσες ή γλάσο, καθώς και στα γλυκά του κουταλιού.
Σχόλιο από soulli , Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011
Έχεις δίκιο Ηλιάννα!Θα πάρω ένα να υπάρχει στο ντουλάπι μου.Να που χρειάζεται τελικά...
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο γλύκισμα που τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το λατρευω!!!!!οτι εχει σχεση με σοκολατα ειναι αγαπημενο...!
Μεταφορά στην κορυφή