Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Δίχρωμο κέικ Αϊ - Βασίλης

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Στα χρώματα και το πνεύμα των Χριστουγέννων !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10-12 άτομα
  • 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 1/2 κούπες φαρίνα απ
  • 2 βανίλιες
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής {πράσινο-κόκκινο τα ιδανικά }
  • Maltizers.
  • Γλάσο:
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 2 βανίλιες
  • 400 γρ. άχνη.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη πολύ καλά. Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη.
  3. Ρίχνουμε κόκκινο χρώμα στο 1 μέρος ανακατεύουμε πολύ καλά να χρωματιστεί η ζύμη μας.
  4. Λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα σε σχήμα του αϊ Βασίλη ,ρίχνουμε το πρώτο μείγμα,στρώνουμε καλά και απάνω το δεύτερο χρωματιστό μείγμα ζύμης .
  5. Ψήνουμε 45-50 λεπτά περίπου στους 170ο ,δοκιμάζοντας πάντα με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το κέικ μας.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με την άχνη ,αφού χτυπηθεί καλά προσθέτουμε τη βανίλια και το τυρί κρέμα,συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το γλάσο μας.
  8. Τέλος αφαιρούμε 1 1/2 φλ. από το λευκό γλάσο ,ρίχνουμε κόκκινο χρώμα στο υπόλοιπο και το χρωματίζουμε.
  9. Ξεφορμάρουμε το κέικ μας και βάζουμε πρώτα το κόκκινο γλάσο σε όλο το σώμα του.
  10. Την γενειάδα του,ζώνη και τις λεπτομέρειες τις κάνουμε βάζοντας σε ένα κορνέ το λευκό γλάσο .
  11. Για μάτια και παπούτσια βάζουμε Maltizers.
  12. Έτοιμος ο Αϊ Βασίλης μας !
  13. Τον διατηρούμε στο ψυγείο λόγο του γλάσου.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε φόρμα Αϊ Βασίλη μπορείτε να φτιάξετε ένα αστέρι ή δέντρο. Καλές Γιορτές με Υγεία!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή