Επιδόρπιο η Κρυμμένη Αγρότισσα
Για την κομπόστα μήλα
- 800 γρ μήλα
- 400 ml νερό
- 2 κ σ ζαχαρη.
- 1 φακελάκι κορν Φλάουερ με γευση βανιλια
- 100 γρ σταφίδες
- 1 βανιλια
- Χυμο απο ενα λεμόνι.
- Λιγο καλβαντος ποτό, αν έχουμε
Κροκαντ για τη γαρνιτούρα
- 4 κ σ κουακερ.
- 100 γρ αμύγδαλα φιλέτο
- 2 κ γ βούτυρο.
- 2 κ γ ζαχαρη
- 1 κ γ κανέλα
Για τη σαντιγί
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 βανιλιες
- 4 κ. σ. αχνη
- Ακόμα θελουμε για ντεκόρ: Μαρμελαδα κόκκινη ο,τι έχουμε
- Καθαρίζουμε τα μήλα ,τα κόβουμε σε κομματάκια, τα βάζουμε με το νερό να βράζουν. Ρίχνουμε και τις σταφίδες αφήνουμε να βράζουν και να μαλακώνουν τα μήλα,
- Ανακατεύουμε λιγο το κορν Φλάουερ με 3 κ σ νερό, το ρίχνουμε στα μήλα και τον χυμο λεμόνι. Ρίχνουμε και το λικερ καλβαντος αν θελουμε και μια βανιλια. Αφήνουμε να δέσει το κορν Φλάουερ με τα μήλα και αφήνουμε να κρυώσει πολυ καλα.
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λειώσει , ρίχνουμε και την ζαχαρη. Ρίχνουμε και το κουακερ και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Αφήνουμε να καραμελωσει , ανακατευοντας μέχρι να πάρουν ενα ωραία σκούρο χρωμα, ρίχνουμε και την κανέλα. Βάζουμε το καραμελωμενο κουακερ σε ενα πιατο να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι με την αχνη και τις βανιλιες.
- Παιρνουμε ενα ωραία γυάλινο σκευος, Βάζουμε απο το Μήλο κομπόστα ,βαζουμε τόσο όσο θελουμε εμείς, βάζουμε σαντιγι και λιγο απο το κροκαντ κουακερ. Ξανά το ίδιο ,τελειωνουμε με κομπόστα. Γαρνιρουμε με σαντιγι , κροκαντ, και με μαρμελαδα κόκκινη.
Αν θελουμε το σερβιρουμε σε ποτήρια