Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Εύκολες πάστες κιζ κέικ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 22 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Αγαπημένο γλυκό το κιζ κέικ, τώρα και σε πάστα!
Συστατικά

Για το παντεσπάνι:

  • 60 γρ βούτυρο, λιωμένο
  • 4 κροκους
  • 4 ασπραδια
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 1 Βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ αλεύρι
  • 5 γρ κορν φλαουερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • Για την επικάλυψη στο  παντεσπανι :
  • 120 γρ μπισκότα αμαρετι (μπισκότα Amarettini)

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ τυρι κρεμα η μασκαρπονε
  • απο 1|3 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι, κόλιανδρο, τζίντζερ, κάρδαμο και μοσχοκάρυδο
  • 250 γρ κρέμα γαλακτος
  • 1/2 του φακέλου βανίλια στιγμής
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 180 γρ μαρμελαδα φραουλα

Για τη διακόσμηση:

  • Αχνη
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C / στον αερα 175 ° C. Σε μια λαμαρινα της κουζινας βαζουμε μια λαδοκολλα
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, πασπαλίζουμε το αλάτι, τη ζαχαρη και τη βανιλια. Τωρα κατεβαζουμε την ταχυτητα του μιξερ στο χαμηλότερο επίπεδο. Ριχνουμε τους κροκους εναν εναν και ανακατεύουμε.
  3. Ανακατευουμε το Αλεύρι, με το κορν φλαουερ και το μπέικιν πάουντερ και το Ριχνουμε στο μείγμα . Ανακατεύετε παντα σε χαμηλή ρύθμιση, προσθετουμε και το λιωμένο βούτυρο σταδιακά ,ανακατευετε καλα και ριχνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Στο μισό του βαζουμε επανω στη σειρα τα μπισκοτα amarettini
  4. Ψήνουμε στο ζεστό φούρνο στο μεσαίο ράφι για περίπου 10 - 15 λεπτά ετσι που να εχουμε ενα ανοιχτό καφέ χρωμα. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, και το κόβουμε σε δύο μισά (ένα χωρίς το ένα με τα μπισκοτακια amarettini)
  5. Το παίρνουμε από το χαρτί ψησίματος. Το ενα κομματι που δεν εχει επανω τα μπισκοτακια το βαζουμε σε μια πιατελα, αλείφουμε με την παχυρευστη μαρμελαδα.
  6. Κανουμε την κρεμα: Χτυπαμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος  και τη βανίλια στιγμής μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί.
  7. Χτυπάμε επίσης στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει με τη ζαχαρη και τα μυρωδικα.
  8. Απλώστε ομοιόμορφα την κρεμα επανω στη μαρμελαδα και βαζουμε επανω το παντεσπανι με τα μπισκοτακια πιέστε το λιγο ελαφρά.
  9. Καλυπτουμε με αλουμινόχαρτο και το βαζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.



Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θελετε να βαλετε απο τα μυρωδικα που σας εβαλα στη συνταγη,  μπορείτε να βαλετε μονο βανιλια και κανελα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο, γίνεται και τούρτα!!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο γλύκισμα!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!
Σχόλιο από LARA LO , Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2011
πολύ ωραίο και εύκολο!αυτά τα μπισκότα όμως τα έχουμε εδώ;γιατί δεν τα ξέρω;
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011
Ναι τα εχετε γιατι ειδα τον περασμενο μηνα εναν γνωστο μαγειρα στην Τηλεοραση που εφτιαχνε ενα γλυκο και εβαλε απο τα μπισκοτακια αυτα μεσα ,κυταξτε σε διαφορα μαρκετ και ρωτηστε για τα μπισκοτακια τα ιταλικα που εχουν πυκραμυγδαλο μεσα ειναι
εχουμε και μια συνταγη εδω στο σαιτ και μπορουμε να τα φτιαξουμε μονες μας
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/amaretini-mpiskotakia.html
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 21 Ιούνιος 2014
Στη συνταγη λέω 1/2 φάκελο βανιλια στιγμής
Εννοώ το ανθος αραβοσιτου που το χτυπαμε με το κρυο γαλα με γευση βανιλια ,
Μεταφορά στην κορυφή