Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3267-mhlanormandias.jpg
Κομπόστα Νορμανδίας



Eυωδιαστό Λικέρ Μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λικεράκι υπέροχο, μυρωδάτο, εύγευστο και πάνω από όλα χειροποίητο!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 6 μανταρίνια μυρωδάτα «Χιώτικα»
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λίτρο βότκα
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες



  1. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα μανταρίνια. Με ένα καλαμάκι (για σουβλάκι) τρυπάμε γύρω γύρω βαθιά τα μανταρίνια.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μεγάλο δοχείο με καπάκι που σφραγίζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τέλος τη βότκα. Σφραγίζουμε με το καπάκι, ανακινούμε καλά τη γυάλα και την αφήνουμε.
  3. Ανακινούμε τακτικά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Σε 3-4 εβδομάδες το λικέρ μας είναι έτοιμο.
  4. Το σουρώνουμε,  πατάμε με τα χέρια μας και τα μανταρίνια γιατί έχουν κρατήσει αρκετή ποσότητα και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Επέλεξα τη βότκα ως αλκοόλ για να είναι πιο καθαρό το όμορφο χρώμα του. Σίγουρα θα γίνεται εξίσου καλό και με τσίπουρο. Δεν χρειάζεται ήλιο, ζέστη, κλπ. Αφήνουμε απλά στον πάγκο μας και περιμένουμε ο χρόνος να κάνει το θαύμα του!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Εκτός του ότι το μανταρίνι είναι το αγαπημένο μου, είναι και πανεύκολο. Μπράβο σου!!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011
Υπέροχο! και η παρουσίαση του πανέμορφη!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τώρα που είναι η εποχή τους είναι ότι πρέπει αυτό το λικεράκι!Πόλυ ωραία σνταγη και εύκολη!Εύγε...
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 27 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ ωραιο το λικερακι σου Μαργκο,μοσχομυριστο,σπιτικο,και με υλικα που υπαρχουν στο ντουλαπι μας!!
Μεταφορά στην κορυφή

">