Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Φακές με καλαμάρια

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2012
none
Περιγραφή

Ένα πολύ γευστικό φαγητό που θα αγαπηθεί και από όλους!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5 άτομα
  •     250 γρ. φακές χοντρές,
  •     1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,
  •     2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
  •     2 φύλλα δάφνης,
  •     1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο,
  •     2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους,
  •     2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
  •     1 κιλό καλαμάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, με τα πλοκάμια τους ψιλοκομμένα
  •     1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί,
  •     250 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα,
  •     1 κουτ. γλυκού ζάχαρη,
  •     1 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή φρέσκο βασιλικό,
  •     αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Οδηγίες

Ξεπλένουμε καλά με νερό τις φακές μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

    Τις βράζουμε 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

    Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τις πατάτες για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1 λεπτό.

    Τέλος, ρίχνουμε και τα καλαμάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τα καλαμαράκια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο ή το βασιλικό και βράζουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

    Ή αν θέλουμε μπορούμε να ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα του φαγητού μας στο φούρνο,δλδ: Μόλις γίνουν οι φακές και τα καλαμαράκια, τα αδειάζουμε σε πυρέξ και τα βάζουμε στο φούρνο, στους 200β. για 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ το έφτιαξα στο φούρνο,έγινε πολύ νόστιμο!!!Πρόσθεσα στις φακές 2 καροτάκια!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή