Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1523-mpifteki me pita.jpg
Μπιφτέκια με πίτα



Φανουρόπιτα με λάδι (πίτα κανέλας)

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Πέμπτη, 20 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Είναι μια νόστιμη πίτα λαδιού με πολλά μυρωδικά . Πρόκειται για ένα λαϊκό έθιμο , σχετικά πρόσφατο , που έχει γίνει πλέον πανελλήνιο και ξεκίνησε από μια ευλαβική χειρονομία των πιστών .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

2 / 3 του τσαγιού λάδι παγωμένο

1 / 2 φλυτζ . πορτοκάλι χυμό

1 φλυτζάνι ζάχαρη

3 φλυτζ αλεύρι κόκκινη φαρίνα

1 / 2 φλιτζάνι καρύδια ( ψίχα )

Μισό φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

Σόδα στην άκρη του κουταλιού

1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

Λίγο γαρύφαλλο σε σκόνη

ξύσμα πορτοκαλιού

Οδηγίες
  1. Δουλεύετε το λάδι , χυμό από πορτοκάλι , το ξύσμα και την ζάχαρη στο μπλέντερ .
  2. Ανακατεύετε το αλεύρι με όλα τα υπόλοιπα υλικά .
  3. Κόβετε τα καρύδια και τα ανακατεύετε με την ηδη πλυμένη και στεγνωμένη σταφίδα .
  4. Τα ενώνετε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα .
  5. Την αφήνετε μια νύχτα στο ψυγείο . Ετσι θα ενσωματωθούν καλύτερα οι μυρωδιές .
  6. Αλείφετε ένα 26 αρι ταψάκι με λάδι και το πασπαλίζετε με αλεύρι.Στρώνετε μέσα τη ζύμη .
  7. Ψήνετε την πίτα στους 180 β για 3 τέταρτα περίπου .
  8. Όταν την ξεφουρνίσετε ψεκάστε την επιφάνεια της με ανθόνερο εσπεριδοειδών .
  9. Αφού κρυώσει , πασπαλίστε την με άχνη .

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η πίτα δεν φουσκώνει πολύ , λόγο της ζάχαρης . Αν θέλετε αφαιρέστε την μιση ποσότητα της ζάχαρης και χρησιμοποιήστε κόκκινη φαρίνα συν το μπεικν συν την σόδα την οποία θα έχετε διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού .

Για πρόσθετη γλυκιά γεύση πασπαλίστε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη . Αν την αφήσετε ως εχει , πριν την ψήσετε , πασπαλίστε την με λίγο σουσάμι .

Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ λόγο των μυρωδικών και το λαδιού ..

Για πιο ελαφριά γεύση και πιο ανοιχτόχρωμη εμφάνιση , χρησιμοποιήστε αραβοσιτέλαιο που και αυτό θα έχετε παγώσει πριν το χτυπήσετε με τη ζάχαρη .

Μην ξεχάσετε να διαλύσετε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι είναι βασικό .

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έφτιαξε τη Φανουρόπιτα!

Image and video hosting by TinyPic
Σχόλιο από sofouleli , Τετάρτη, 24 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι ωραία Φανουρόπιτα! Σε λίγο έρχεται και η μερα της γιορτής το αγίου και θα την κανουμε.Μπράβο Ντίνα !
Μεταφορά στην κορυφή