Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Φιστίκι γλυκό του κουταλιού

recipe image
Προστέθηκε απόΝΤΙΝΑ, Τρίτη, 08 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Δυστυχώς άργησα πολύ να σας την δώσω την συνταγή! Τώρα πια έχουν κάνει καρπό τα φιστίκια. Του χρόνου όμως όταν τα δείτε πράσινα και άγουρα στη λαϊκή ή σε δέντρο μην παραλείψετε να το φτιάξετε !

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μικρά άγουρα φιστίκια Αιγίνης
  • 1500 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. νερό
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • χυμό από ένα λεμόνι
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη με νερό ρίχνουμε τα φιστίκια με 5 λεμόνια κομμένα στα τέσσερα και τα αφήνουμε για 5 μέρες
  2. Αλλάζουμε το νερό τακτικά
  3. Κατόπιν ρίχνουμε τα φιστίκια σε νερό που βράζει για 2 λεπτά σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε για 3 φορές
  4. Το νερό στις αλλαγές αυτές θα πρέπει να είναι ήδη καυτό όταν ρίχνουμε τα φιστίκια μέσα
  5. Χρησιμοποιήστε δυο κατσαρόλες
  6. Βάζουμε σε κατσαρόλα ,τα 750 γρ. νερό την φλούδα από πορτοκάλι και τη ζάχαρη βράζουμε για 2 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα φιστίκια, για άλλα 3 λεπτά
  7. Αφήνουμε ένα 24ωρο και την επόμενη ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι
  8. Προς το τέλος προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Είναι της υπομονής και του χαϊδέματος γλυκό !
  • Αλλά η προετοιμασία του και η αναμονή μέχρι να το δεις έτοιμο στο βάζο να φαντάζει σαν μικρά σμαραγδάκια, αξίζει το κόπο !
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009
Μαραζι το ειχα να βγαλω μια καλη φωτο .Ευχαριστω ιδιαιτερως γι αυτο και μονο Δαφνη .
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Μπορούμε να παραλείψουμε τη φλούδα πορτοκαλιού εάν δεν την επιθυμούμε;
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 12 Σεπτέμβριος 2009
Μαργκο να μην την βαλεις αν δεν θες .
Αλλα το πορτοκαλι δινει εμφαση το ζωντανευει .Χωρις αυτο μου μοιαζει αδιαφορη και υποτονικη η γευση του .
Αν επιμενεις βαλε βανιλια .Δοκιμασε .
Μεταφορά στην κορυφή