Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

]adidas futurecraft
TessFox 25.7.2017 7:53
nike internationalist herren weiß
TessFox 25.7.2017 7:51
adidas hamburg baratas
TessFox 25.7.2017 7:51
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Περισσότερα...


Φοινίκια

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια παλιά δοκιμασμένη συνταγή της γιαγιάς που βρήκα ψάχνοντας ένα παλιό τετράδιο , ήταν η αφορμή να φτιάξω αυτά τα φοινίκια . Το αποτέλεσμα με δικαίωσε. Έγιναν φανταστικά!

Συστατικά
  •     1280 γρ ελαφρύ ελαιόλαδο η καλαμποκέλαιο.
  •     1 κουταλιά κοφτή σούπας κανέλα.
  •     1 κουταλάκι κοφτό γαρίφαλο.
  •     1/2 ποτήρι νερού τσικουδιά η ούζο.
  •     1 φλιτζάνι τσαγιού αλισίβα, η 2 κουταλάκια μπέκιν.
  •     1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
  •     Χυμό από 2 πορτοκάλια.
  •     Χυμό από 1 λεμόνι.
  •     2 κουταλάκια σόδα.
  •     Ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  •     Αλεύρι μαλακό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή.(περίπου 2 κιλά)

    Μέλωμα.

  •     3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
  •     3 φλυτζάνια τσαγιού μέλι.
  •     3 φλυτζάνια τσαγιού νερό.
  •     Χυμό μισού λεμονιού.
  •     Καρύδια τριμμένα.
  •     Κανέλα.
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι, το ρίχνουμε σένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε για λίγο με μια ξύλινη κουτάλα μαζί με την ζάχαρη. Προσθέτουμε με την σειρά τα υπόλοιπα υλικά και την σόδα διαλυμένη στον χυμό λεμονιού. Αν δεν έχουμε αλισίβα, προσθέτουμε το μπέκιν στο κοσκινισμένο αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε τελευταίο και λίγο- λίγο. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
  2. Για να δούμε αν η ζύμη μας είναι εντάξει κάνουμε το εξής: Βάζουμε ένα φοινίκι στον προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί. Αν το φοινίκι απλώσει, σημαίνει πως η ζύμη χρειάζεται λίγο ακόμα αλεύρι. Ψήνουμε στους 180 για 25 -30 λεπτά.
  3. Βράζουμε για 3 λεπτά το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, και τον χυμό λεμονιού.
  4. Αφού κρυώσουν τα φοινίκια, τα βουτάμε λίγα-λίγα για 2 λεπτά στο καυτό σιρόπι .
  5. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα,και τα πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα και κανέλα .
  6. Αν θέλουμε μπορούμε να τα σιροπιάσουμε στο ταψί,ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά επάνω στο κάθε κομμάτι. Ότι περισσέψει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί και τα αφήνουμε όλη νύχτα να το απορροφήσουν.
Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ όμορφα Τζένη και πολύ γευστικά σίγουρα!!καλοφάγωτα!!
Μεταφορά στην κορυφή

">