Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3354-nasi goreng.jpg
Nasi Goreng


Γαλακτομπουρεκάκια ρολά
recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχα, πανεύκολα και ευωδιαστά γαλακτομπουρεκάκια ρολά με ανθόνερο!

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 3-4 κ.σ. βούτυρο φρέσκο που θα λιώσουμε
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη (δοσομετρική)
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό ή μισή κούπα σιμιγδάλι ψιλό +2 γεμάτες κ.σ. ρυζάλευρο
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Σιρόπι

  • 3,5 κούπες νερό
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • Φλούδα 1 λεμονιού
  • 3 κ.σ. ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
  1. Αρχικά φτιάχνουμε την κρέμα και την αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικα δηλ.  τα αυγά που τα χτυπάμε λίγο, στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι ή το σιμιγδάλι και το ρυζάλευρο, καθώς και το ξύσμα λεμονιού και να χτυπάμε καλά με το αυγοδάρτη να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  2. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια αφήνουμε το μείγμα μας να πήξει. Μόλις βγάλει φουσκάλες, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρύνει αρκετά μέχρι να φτιάξουμε το σιρόπι μας. Μπορεί να χρειαστεί να το βάλετε και στο ψυγείο για λίγο. Τόσο εύκολο κι απλό με όλα τα υλικά μαζί.
  3. Φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας στην κατσαρόλα το νερό, με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζοντας και μια κ.σ. βούτυρο μέσα στο σιρόπι μας. Ρίχνουμε και το ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά μέχρι να ψηθεί το γαλακτομπούρεκο μας.
  4. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί. Παίρνουμε τα φύλλα μας και υπάρχουν 2 τρόποι να τα κόψουμε στη μέση. Κάθετα στη μεγάλη πλευρά όπως έκανα εγώ εδώ, οπότε θα μας βγουν μακρύτερα και πιο λεπτά ρολά ή να κόψουμε τα φύλλα στη μέση του μήκους των φύλλων, οπότε θα έχουμε ρολά πιο στενά αλλά πιο παχιά. Εσείς αποφασίζεται πώς τα θέλετε.
  5. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση και κάνουμε μια στίβα. Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο, βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά κρέμας περίπου, κλείνουμε τα πλαϊνά για να ασφαλίσουμε τη γέμιση και ρολάρουμε όχι πολύ σφικτά για να μη σκάσει το φύλλο μας . Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  6. Τα τοποθετούμε τα ρολά μας το ένα δίπλα στο άλλο και αφού τα τελειώσουμε όλα, τα βουτυρώνουμε στην επιφάνεια, τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην πρώτη θέση από κάτω στις αντιστάσεις στους 180ο για 50 – 60 λεπτά. Φροντίζουμε να ροδίσουν πολύ καλά.
  7. Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε αργά στα πλάγια το μισό σιρόπι και το αφήνουμε λίγα λεπτά να ρουφίξει, στη συνέχεια ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει . Για 2 μέρες μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου το χειμώνα, μετά όμως πρέπει να μπει στο ψυγείο.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το ταψί μας είναι μεταλλικό, τα ψήνουμε στη 2η θέση από κάτω. Αν είναι πυρέξ , στην πρώτη.

Φροντίστε να μοιράσετε τη γέμιση σε όλα τα φύλλα σωστά.

Γαλακτομπούρεκο εύκολο.

Σχόλια
Σχόλιο από sofouleli , Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aπο τα πιο αγαπημένα γλυκά! τέλειο . εγω οταν το κανω δεν ξερω γιατι μου βγαινει η γεμιση απο το πλαι.μηπως βαζω πολυ γεμιση η φουσκωνει .
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2016
Μη βάζεις πολύ γέμιση και μην τα σφίγγεις πολύ
Μεταφορά στην κορυφή