Πρόσφατα σχόλια


Γαλέος με σάλτσα κρασιού και πατατοσαλάτα
recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011
none
Περιγραφή

Μια πολύ νόστιμη εκδοχή τηγανητού ψαριού!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό γαλέος κομμάτια.
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι,
  • 1 ποτηράκι κρασί της αρεσκείας μας,
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,
  • αλάτι ,πιπέρι,λάδι και ζεστό νερό 2 ποτήρια.

Για την πατατοσαλάτα:

  • 1 κιλό βρασμένες πατάτες ,
  • 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες,
  • αλάτι ,λάδι ,πιπέρι ,ξύδι.
  • Φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε κομμάτια τις βρασμένες πατάτες και βάζουμε το κρεμμύδι ,τον μαιντανό, αλάτι,πιπέρι,λάδι και ξύδι.Ανακατεύουμε καλά!
  2. Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά. Τηγανίζουμε σε δυνατή και στην συνέχεια μέτρια φωτιά τα ψάρια απο όλες τις πλευρές ,Τα κρατάμε ζεστά.
  3. Παράλληλα βάζουμε σε άλλο τηγάνι λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ,στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε να πάρει χρυσό χρώμα .Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και το ζεστό νερό και ανκατεύουμε συνεχώς.Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε την σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
  4. Περιχύνουμε μαυτήν τα ψάρια μας .Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού και σερβίρουμε με πατατοσαλάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Φυσικά η συνταγή μπορεί να γίνει και με φέτες άλλου ψαριού!

Σολομός φούρνου με σάλτσα κρασιού

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 18 Δεκέμβριος 2011
Πολύ νόστιμη συνταγή Ειρήνη!!μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή