Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Gambas Al Ajillo - Γαρίδες σκορδάτες

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια ισπανική συνταγή για μεζεδάκι (tapas) γρήγορο, πικάντικο  και πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο βούτυρο για το άρωμα
  • Μισό κιλό γαρίδες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες, όχι προβρασμένες.
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερο λιωμένες στην πρέσα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • 2-3 καυτερές πιπερίτσες ή σκόνη τσίλι ή ταμπάσκο
  • Μισό κ. Γλ. Πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο (προαιρ.)
Οδηγίες

  1. Καθαρίζω τις γαρίδες και τις αφήνω για λίγο σε ούζο να μαριναριστούν.
  2. Στο τηγάνι βάζω το λάδι και το βούτυρο να κάψει καλά με τις πιπερίτσες.
  3. Ρίχνω τις γαρίδες με το σκόρδο και τις σοτάρω για 2 λεπτά.
  4. Βάζω το λεμόνι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω για 2 λεπτά ακόμα.
  5. Σερβίρω στο πιάτο με όλο το λάδι του και ρίχνω και τον μαϊντανό αν θέλω.
  6. Φροντίζω να έχω ζεστό ψωμί ή κάποιο από τα ψωμιά της Bianka!!!!
  7. Δεν τις πολυψήνω γιατί θα σκληρύνουν οι γαρίδες.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες και πικάντικες!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τις φανταζομαι μεσα σε κυπριακες πιτουλες με "τσεπη"η πανω στις "τραβηχτες" πιτες της Μανης ,ραντισμενες με παπρικα και ταξιδευω γευστικα .
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009
Nτίνα μου, όλη η νοστιμιά βρίσκεται στο υπέροχο ζουμάκι!!!Αυτό κατά τη γνώμη μου θέλει μπόλικο ψωμάκι (κυρίως της Βiankas μας :) ) και βούτες μέσα εκεί και τίποτα άλλο....όλη η γεύση!!!!Για τις τραβηχτές πίτες περιμένω να μας πεις! :)
Σχόλιο από mamakoulina , Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Hlianna μας τρέλανες με αυτή την συνταγή σου.Όχι οτι με τις άλλες είμαστε καλά,αλλά λέμε τώρα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 11 Νοέμβριος 2010
Αχ! και ένα ουζάκι δροσερό! τέλειος συνδυασμός με το καυτερό!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ νοστιμο εγεινε εβαλα και φρεσκο θυμαρι,μετα εβρασα μακαρονια και τα προσθεσα στο τελος οταν επρεπε να τα σερβιρω
τα μακαρονια τραβηξαν το νοστιμο αυτο λαδακι !!
μμμμμμ!!!!πολυ ωραιο θα το ξαναφτιαξω
Μεταφορά στην κορυφή