Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




GÜL TATLISI, τα ανατολίτικα

recipe image
Προστέθηκε απόΝάνα, Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τούρκικα σιροπιαστά με καρύδι!

Συστατικά
  •     2 αβγά
  •     1φλ. γάλα ή γιαούρτι
  •     1/2φλ. λάδι
  •     1/2 φακελάκι μπέικιν
  •     1κ.σ. ξύδι
  •     1/2κ.γ. αλάτι
  •     Αλεύρι-όσο πάρει
  •     Νισεστέ και λάδι-για το άνοιγμα φύλλου

    Για το σιρόπι

  •     3φλ.νερό
  •     3φλ.ζάχαρη
  •     1κ.γ.χυμό λεμονιού

    Για τη γέμιση

1 1/2φλ.καρύδια ψιλοκομμένα

1κ.γ.κανέλλα

Οδηγίες

  1. Ανακατεύω με το μίξερ όλα τα υλικά ,εκτός το αλεύρι.Έπειτα προσθέτω σιγά-σιγά αλεύρι και ζυμώνω μια μαλακιά ζύμη.Αφήνω 10λ. να σταθεί.
  2. Εντωμεταξύ,βράζω το σιρόπι κι αφήνω να κρυώσει.
  3. Πλάθω 30 μπαλάκια και ανοίγω με τον πλάστη,πάνω σε νισεστέ πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Αλείφω με λάδι, πασπαλίζω λίγη γέμιση και σπρώχνω το φύλλο προς το κέντρο από 4 μεριές.Κλείνω τα 4 φυλλαράκια που δημιουργήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο και αναποδογυρίζω.
  5. Τα αραδιάζω σε 2 ταψιά και ψήνω στους 200β. περίπου 20 λεπτά,μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και αλμυρή γέμιση,π.χ. τυρί,να τα αλείψετε με αβγό και να τα ψήσετε κανονικά!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Απίθανα είναι, αλλά δεν καταλαβαίνω πολύ καλά το δίπλωμα, χιαστί τα διπλώνουμε;
Σχόλιο από Νάνα , Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2011
Ηλιάννα,διπλώνεις ένα-ένα τα 4 φυλλαράκια προς το κέντρο.Ξεκινάς με το πρώτο και τα υπόλοιπα,το ένα πάνω στο άλλο.Γυρνώντας το ανάποδα μετά,έχεις 4 γωνίες τσαλακωτές.
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια και η τεχνικη του τυλιγματος! απο γευση σιγουρα θα ειναι τρελα!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 11 Δεκέμβριος 2011
θα την μαθουμε την τεχνικη !!
Μπραβο Νανα μου !!θα ειναι πολυ νοστιμα!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικά!!! Σε ευχαριστούμε Νάνα!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2011
Μπράβο Νάνα!!πολύ όμορφα φαίνονται!!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
Νανα,παρα πολυ ωραια και πρεπει να ειναι πολυ νοστιμα.Εχω μια απορια οταν ανοιγουμε το μπαλακι σε φυλλο ποση διαμετρο εχει περιπου?
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Είναι όντως καταπληκτικά!Η διάμετρος από το φύλλο,είναι περίπου όσο ένα πιατάκι του γλυκού,ίσως λίγο μεγαλύτερο!
Σχόλιο από Parliarita , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Ευχαριστω πολυ θα τα φτιαξω ωποσδηποτε. Καλες Γιορτες!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Νάνα , Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2011
Καλές Γιορτές και σε εσένα!Και καλή επιτυχία...
Μεταφορά στην κορυφή