Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεμιστές ψητές πατάτες

recipe image
Προστέθηκε απόmamakoulina, Τρίτη, 06 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή
Πανεύκολες και λαχταριστές !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
5-6 άτομα
  • 5-6 μέτριες πατάτες
  • μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • τυρί gouda ή ότι μαλακό τυρί σας αρέσει
  • βούτυρο
  • αλάτι χοντρό
  • ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Πλένετε καλά τις πατάτες.
  2. Τις τρυπάτε με ένα πηρούνι  γύρω -γύρω παντού.
  3. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με το χοντρό αλάτι.
  4. Τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180oC και ψήνετε για σχεδόν 1 ώρα.
  5. Για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί βυθίζετε ένα μαχαίρι.
  6. Όταν είναι έτοιμες, όπως είναι ζεστές, χαράζετε ένα σταυρό σε κάθε πατάτα και τις ζουλάτε από τις δύο άκρες, ώστε να ανοίξουν στη μέση.
  7. Χρησιμοποιήστε δύο μεγάλα κουτάλια για να μην καείτε.
  8. Γεμίστε την κάθε πατάτα με ένα κομματάκι βούτυρο, το αλλαντικό που έχετε επιλέξει και τέλος το τριμμένο τυρί.
  9. Βάλτε το ταψί για 10 λεπτά στο φούρνο για να λιώσει το τυρί.
  10. Μπορείτε να τις εξαφανίσετε !!
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε και διάφορα μυρωδικά ή φρέσκο κρεμμυδάκι.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Εξαιρετικές! Έτσι τις κάνω κι εγώ αλλά τις ψήνω κατευθείαν επάνω στη σχάρα του φούρνου. Στην πιο κάτω σχάρα βάζω μόνο του το ταψί του φούρνου καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για το λάδι που θα στάξει και θα στραγγίξει από τις πατάτες.
Μεταφορά στην κορυφή