Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γεμιστό ευωδιαστό ψωμάκι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι τόσο εμφανίσιμο και νόστιμο, που δε θέλεις να σταματήσεις να τρως. Είναι ορεκτικό και ψωμί μαζί!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 φρατζόλα ή 1 καρβέλι
  • Μισό κιλό αλεύρι για ζυμωτό (πίτες ή ψωμιά)
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • ½ - με 1  κ.γλ. αλάτι  ανάλογα και το πόσο αλμυρό είναι το τυρί που θα βάλουμε.
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό περίπου

Γέμιση

  • Μια ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη κομμένη σε κυβάκια και καλά στιμμένη ώστε να μην έχει υγρά.
  • Αρκετές ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
  • 300 γρ φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
  • Λιαστή ντομάτα ψιλ/νη
  • Ρίγανη, ξερό βασιλικό
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ μας βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά, το μέλι και το λάδι. Προσθέτουμε το νερό και βάζουμε σε λειτουργία, μετά από ένα λεπτό ρίχνουμε και το αλάτι μας. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά ώστε να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλά στα τοιχώματα της λεκάνης.
  2. Αγγίζουμε το ζυμάρι με τα χέρια, το κάνουμε μια μπάλα(τι υπέροχη αίσθηση! ) το βάζουμε σε λαδωμένη λεκάνη, το καλύπτουμε με μια νάυλον σακούλα του σούπερ μάρκετ και το βάζουμε στο φούρνο στους 40ο για ¾ - 1 ώρα και θα είναι έτοιμο ανεβασμένο το ζυμάρι μας.
  3. Για να φτιάξω τη γέμιση, ανακατεύω όλα τα υλικά.
  4. Όταν είναι έτοιμο και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ορθογώνιο φύλλο πάνω σε λαδόκολλα ή σε φύλλο σιλικόνης, και προσθέτουμε τη γέμιση στο κέντρο. Κλείνουμε τα άκρα προς τα μέσα και μετά ρολάρουμε τα πλαϊνά. Κλείνουμε με νερό την ένωση και ασφαλίζουμε τη γέμιση.
  5. Τώρα μπορούμε να το ψήσουμε είτε έτσι σε λαμαρίνα ή να το βάλουμε σε λαδωμένη φόρμα μεγάλη του κέικ μακρόστενη. Με δυσκόλεψε λίγο η μεταφορά του ψωμιού από τον πάγκο στη φόρμα. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να το μεταφέρω με τη λαδόκολλα και να ψηθεί εκεί.  Η ιδέα της φόρμας κάνει το ψωμί πιο εντυπωσιακό. Εσείς ακολουθείστε τον τρόπο που θέλετε και σας βολεύει.
  6. Ραντίζουμε το ψωμί μας με νερό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι. Το ψήνουμε στους 190ο-200ο για περίπου 1 ώρα. Αν βλέπετε ότι  «αρπάζει», χαμηλώστε στους 180ο, εσείς ξέρετε καλύτερα το φούρνο σας

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Γιορτινό γεμιστό ψωμί

  • Μπορούμε να βάλουμε και άλλου είδους γεμίσεις, όποιες μας αρέσουν.
  • Το νερό δεν το βάζουμε όλο από την αρχή.
  • Αν μας πέσει παραπάνω νερό, προσθέτουμε αλεύρι ή αν μας γίνει σφικτό προσθέτουμε λίγο νερό χλιαρό. Η προσθήκη που νερού γίνεται με κουταλάκι του γλυκού και βλέπετε αν χρειάζεται, συνεχίζεται.
  • Μπορείτε να το ζυμώσετε και με τα χέρια, αλλά εγώ είμαι της ευκολίας!
  • Σε περίπτωση που το ψωμί δεν έχει κλείσει καλά και βγάζει υγρά (από τη φέτα προφανώς) τότε βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο , αδειάστε το υγρό και συνεχίστε το ψήσιμο κανονικά, μέχρι που όταν χτυπάτε το ψωμί με το χέρι να ακούγεται ένας ξερός ήχος.
  • Δεν ανοίγουμε λεπτό το φύλλο, ίσα ίσα να μπορεί να σκεπάσει τη γέμιση και να κλείσει καλά.
  • Προσαρμοσμένη συνταγή από εδώ

 

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 13 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο!!
Σχόλιο από TOULINI , Σάββατο, 25 Οκτώβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
TO TΣΑΚΙΣΑΝΕ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ!!!! ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΤΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΨΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΨΙΧΟΥΛΟ!!!
Μεταφορά στην κορυφή

">