Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Αντί να χρησιμοποιήσουμε μια τεράστια γαλοπούλα, το καλύτερο είναι να χρησιμοποιήσουμε το στήθος της γαλοπούλα και να το γεμίσουμε και να το δέσουμε ρολό. Έτσι έχουμε ένα κολοσχηματισμένο ρολό γαλοπούλας γεμιστό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 2 φιλέτα γαλοπούλας ενωμένα και ανοιγμένα όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να χωρέσει τη γέμισή μας, δουλειά που θα κάνει ο χασάπης μας.
  • 1 φλιτζάνι λαδι
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο΄
  • 2 σκελ. σκόρδο στην πρέσα
  • 250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ, σουτζούκι ελαφρύ, ή λουκάνικο ψιλοκομμένο με το μαχαίρι σαν κιμάς
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες (προαιρ.)
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές (προαιρ.)
  • 1 μικρό σακουλάκι κουκουνάρι που έχουμε σοτάρει σε τηγανάκι για λίγο, ώστε να ροδίσει.
  • μισή χούφτα ηλιόσπορους
  • 5 -10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3-4 κ.σ. ρύζι βρασμένο ή και ωμό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1,5 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
  • μισό ποτήρι νερό ή ζωμό (νερό+κύβο)
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό
  • 2 - 3 πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 6-7 δαμάσκηνα
  • 5-6 καρότα μικρά
  • Μισή κούπα κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
Οδηγίες
  1. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρφο για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τον κιμά, το σουτζούκι ή λουκάνικο και σε δυνατή φωτιά τον ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την κανέλλα, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι, το ρύζι, ηλιόσπορους και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το 1 ποτήρι κόκ. κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί για λίγο ο κιμάς.Όταν στεγνώσει από τα υγρά του, βάζουμε το μαϊντανό και βγάζουμε από τη φωτιά.
  4. Απλώνουμε το φιλέτο στον πάγκο της κουζίνας ανοιχτό, αλατοπιπερώνετε, βάζουμε τη μουστάρδα, προσθέτουμε το τυρί και βάζουμε επάνω τη γέμιση, αφού αφαιρέσετε τα φύλλα δάφνης.
  5. Τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με σπάγκο ψησίματος ή σιλικόνης.
  6. Αλατοπιπερώνετε καλά το ρολό και το βάζετε σε ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε στο ταψί τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια, τα δαμάσκηνα, τα καρότα, το βούτυρο, το κρασί και μισό φλιτζάνι ζωμό η νερό.
  7. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
  8. Το σερβίρουμε με τα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι σοταρισμένο με κουρκουμάς.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή