Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιορτινό γλυκό ψυγείου με ορέο και κρέμα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 08 Ιούνιος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολο, γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου και πλούσια γεύση με βάση ορέο.

Συστατικά

 

  • 2 πακέτα μπισκότα oreo χοντροτριμμένα
  • 1/4 της κούπας βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
  • 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ.
  • 3/4 κούπας φυστικοβούτυρο με κομμάτια φυστικιού
  • 2,5 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ή 2 κουτιά σαντιγί σε μεταλλικό κουτί μόρφατ ή ερμόλ παγωμένα από την προηγούμενη στο ψυγείο.
  • λίγες κ.σ. γάλα για να χτυπηθεί η σαντιγί κουτιού , αν χρησιμοποιήσετε
  • σπιτικό σιρόπι σοκολάτας ή του εμπορίου
Οδηγίες
  1. Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, ανακατεύουμε με το χέρι το βούτυρο στα μπισκότα και το απλώνουμε πατώντας ελαφρά σε ένα πυρέξ μεγέθους 20 χ 33 περίπου.
  2. Με το μίξερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος την υγρή να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Αν χτυπήσουμε τις μόρφατ τις κρύες, τότε θα βοηθούμε το χτύπημα και με μερικές κουταλιές της σούπας γάλα, για 5 λεπτά να γίνει αφράτη η σαντιγί, ενδιάμεσα σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βγάζουμε από το μίξερ τη σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε μέσα στο μπολ του μίξερ, το τυρί, το φυστικοβούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα αυτή.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε στο μπολ με μια σπάτουλα τη σαντιγί με προσοχή και με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να ακοκτίσουμε μια όμορφη και αφράτη κρέμα.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα μπισκότα, ισιώνουμε και βάζουμε για 2 ώρες το λιγότερο το γλυκό στο ψυγείο.
  6. Όταν θα σερβίρουμε, περιχύνουμε το γλυκόμας με σιρόπι σοκολάτας, που το σπιτικό ειναι πολύ καλύτερο από του εμπορίου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή συνταγής

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 10 Ιούνιος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πωπωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή