Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

380-tourtafraoula1111.jpg
Tούρτα φράουλας



Γιουβαρλάκια για τον κρύο καιρό

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Παρασκευή, 08 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Βράζουμε τα γιουβαρλάκια με λαχανικά ,τα κάνουν γευστικότερα και πλούσια σε βιταμίνες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά.
  • 2 κρεμμύδια.
  • 5 καρότα μικρά.
  • λίγο σέλινο και σελινόριζα.
  • 4-5 πατάτες μέτριες.
  • 5 κιλά νερό.
  • 1 φυλτζάνι λάδι.
  • Αλάτι.Πιπέρι.
  • Χυμό 2λεμονιών .
  • Λίγο μαιντανό.
  • 1 αυγό.
  • 1&1/2 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασσέ.
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες ,το ένα κρεμμύδι ,τα 4 καρότα ,το σέλινο και την σελινόριζα ,τα κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό και μισό φλιτζάνι λάδι ,αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και το χυμό ενός λεμονιού. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, και ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια
  2. Βάζουμε τον κιμά σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το κρεμμύδι ρεντισμένο, τον μαϊντανό επίσης ψιλοκομμένο.
  3. Τρίβουμε το καρότο στο ρεντέ και το προσθέτουμε και εκείνο. Βάζουμε αλάτι,πιπέρι,το αυγό. Προσθέτουμε και το ένα φλιτζανάκι ρύζι. Tο ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια .Τα αλευρώνουμε ελαφρά.
  4. Τηγανίζουμε ελαφρά σε μεγάλο τηγάνι με το άλλο μισό ποτήρι λαδιού. Τα προσθέτουμε στα λαχανικά μας ,που έχουν μαλακώσει  αρκετά και βάζουμε μαζί και το μισό φλιτζανάκι ρύζι . Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μας, . Σερβίρουμε ζεστό με χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε παραλείπουμε το ρόδισμα στο τηγάνι ,αλλά γίνονται πιο σταθερά  έτσι κάνουν μια λεπτή κρούστα.

Παρόμοιες συνταγές: Γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα

                                  Γιουβαρλάκια της Βianka

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 14 Οκτώβριος 2010
Θα γίνεται έτσι που προτίνεις πολύ πιο ωφέλιμη, σαν κρεατόσουπα αλλά με κιμά.Μαρέσει η ιδέα σου.
Σχόλιο από ageliki , Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αλλο πραγμα αυτη η σουπα ολα τα σκουφακια νοστιμοτατη και θρεπτικοτατη
Μπραβο,μπραβο μπραβο
Μεταφορά στην κορυφή

">