Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με καρότα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 29 Μάιος 2017
none
Περιγραφή

Μια πολύ ωραία συνταγή ,καλοκαιρινή με φρέσκια ντομάτα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός ....{βάζω μόνο μοσχαρίσιο κιμά}
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 αυγό
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο αλεύρι.
  • Για τη σάλτσα:
  • λάδι
  • 3 μέτρια καρότα σε κυβάκια ή φέτες
  • 4 φρέσκες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 4-5 μπαχάρια ολόκληρα
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Για τα γιουβαρλάκια:
  2. Βάζουμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι , το ξεπλένουμε , το αφήνουμε να στραγγίξει .
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας για να ενωθούν.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι, το κρεμμύδι, το αυγό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά,πλάθουμε γιουβαρλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε ελαφρά, και τα αφήνουμε σε πιατέλα.
  5. Για τη σάλτσα:
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τα καρότα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα ή τα κομμένα ντοματάκια με το χυμό τους ή μισό φλ. νερό , τα γαρύφαλα, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.
  7. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και βάζουμε προσεκτικά τα γιουβαρλάκια, το ένα δίπλα στο άλλο, σε δύο στρώσεις. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30 - 45 λεπτά να χυλώσει η σάλτσα τους.
  8. Σερβίρουμε με τη νόστιμη σάλτσα τους και πατάτες τηγανητές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα δικά μου γιουβαρλάκια δεν τα αλεύρωσα και δεν τα αυγόκοψα όπως λέει η συνταγή ,λόγω διατροφής . Επίσης πρόσθεσα στη σάλτσα τα κοτσανάκια του μαϊντανού! Είναι πεντανόστιμα ! Η πηγή εδώ: http://dinanikolaou.gr/?p=821

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή