Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2647-isli.jpg
Ισλί


Η τούρτα του Συνταξιούχου
recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια τούρτα που έφτιαξα ειδικά για να τιμήσω ένα φίλο που έβγαινε στη σύνταξη!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • Κάνουμε έναν πάτο  πάστα Φλώρα
  • Kανουμε ένα παντεσπάνι γρήγορο και το κόβουμε 2 φορές
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασένο σέ καραμέλα
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 4 κ,γ νες καφε
  • 2 βανίλιες
  • 4 σακουλάκια  γιώτης με γεύση καραμέλα απο αυτά που δεν τα βράζουμε
  • 8 μπισκότα σοκολάτας από αυτά μέ τά κομματάκια μέσα τής σοκολάτας
  • για το πότισμα  σιρόπι καραμέλας η λικερ η έναν δυνατό νες καφέ
  • γαρνιτούρα 200 γρ αμύγδαλα φιλε  καβουρντισμένα
Οδηγίες



  1. Βάζουμε τά 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα βρασένο σέ καραμέλα καί  τήν κρέμα γάλακτος, μετα  όλα τα άλλα υλικά μας, και τα χτυπάμε,στο μιξερ καλά μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
  2. Βαζουμε σε μια πιατελα το στεφανι απο την φορμα μας και τον  πατο τής πάστας φλόρας καί αλείφουμε μέ λίγη μαρμελάδα.
  3. Βάζουμε έναν πάτο παντεσπανι ραντιζουμε με το σιροπι καραμελας η το λικερ η νες καφε , απλωνουμε απο την κρεμα σχεδον τα 1\3, τριβουμε τα 4 μπισκότα  στο χερι και πασπαλιζουμε
  4. Βαζουμε τον δευτερο πατο και παλι σιροπι καραμελας η το λικερ η νες καφε, κρεμα ,4 μπισκότα και  σκεπαζουμε  με τον τριτο πατο και αλείφουμε την τουρτα μας.
  5. Την βαζουμε στο ψυγείο, οταν κρυωση καλά  βγαζουμε το στεφανι απο την φορμα,  αλείβουμε μέ τήν υπόλυπη κρέμα ολη καί γύρω γύρω και την στολιζουμε με τα καβουρντισμενα αμυγδαλα η με ζαχαροπαστα η αμυγδαλοπαστα
  6. Όταν σκεπάσουμε μέ αμυγδαλόπαστα, τότε το στολίζουμε μέ διάφορα  λουλούδια φτιαγμένα από αμυγδαλόπαστα.





Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Περίτεχνη τούρτα! πρωτότυπη!πολύχρωμη! και με καλά συστατικά!γενικά άριστη!
Σχόλιο από linmak88 , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Τι όμορφη τουρτίτσα και με ωραίο θέμα!
Μπράβο Βιάνκα!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010
Βιανκα, η αστείρευτη πηγή εμπεύσης!!!!!Μπράβο!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια! Πάντα πρωτότυπη Βianka!!!
Μεταφορά στην κορυφή