Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κατμέρ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Υπέροχη τεχνική για τις πεντανόστιμες αυτές βουτυρένιες ποντιακές πίτες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κιλα αλεύρι
  • 500 γρ λιωμένη μαργαρίνη
  • 1.200 γρ νερό, περιπου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • για το άλειμμα 2-3 αυγα ελαφρα χτυπημενα
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό και το αλάτι κάνοντας μια μαλακή ζύμη, αν χρειαστει νερο η αλευρι, προσθετουμε λιγο. Την αφηνουμε να ξεκουρστει για ½ ώρα.
  2. Κόβουμε  τη ζύμη σε 10 κομμάτια (αν έχουμε μεγάλο σάτσι, διάμετρο 50 εκ.) και τα ανοίγουμε σε φυλλο με τον πλαστη οπως για τις πιτες. Τα αλείφουμε με την μπολικη λιωμενη μαργαρινη παρα πολυ καλα και τα τυλιγουμε ενα ρολο και μετα με σε ενα σαλιγκάρι. Τα βάζουμε 15’ στο ψυγείο για να κρυωσει και να στερεοποιηθεί η μαργαρινη.
  3. Τωρα τα ξανανοίγουμε σε μέγεθος φυλλου πιτας ή  σε μεγεθος του τηγανιου που εχουμε.
  4. Βαζουμε το φυλλο επανω στο σατσι και αλειφουμε με αυγο. Τα ψηνουμε χωρις λαδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα γυριζουμε απο την αλλη μερια . Αν δουμε οτι ειναι στεγνα αλειφουμε με λιωμενη μαργαρινη. Θέλει 5-6 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά.
  5. Τα κατμέρ τα σερβίρουμε με τυρί, σαλατα ντοματα, κρεμμυδι ή με κιμά,η αν τα θελουμε γλυκα με μέλι ή μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν τα φτιαξουμε και σε ενα αντικολλητικό τηγάνι χωρις λαδι,  θα βγουν περισσότερα κομμάτια.

Σχόλια
Σχόλιο από οι συνταγες της Δεσποινας , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τέλεια!Με ντοματουλα και τυρι φετα.Θεικά και χωρις πολυπλοκα υλικα!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσια!! Μπράβο για την τεχνική και τη λεπτομερή περιγραφή και φωτογράφιση!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα! Μπράβο και στις 2 σας!!!
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
σίγουρα πεντανόστιμα!!!
Μεταφορά στην κορυφή