Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Why Soccer Is Well Liked In South America?
match0 23.5.2017 6:08
Videos Of Cleveland Fans Burning Lebron James Jers
Today 23.5.2017 6:04
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ κολοκύθα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα και μπαχαρικά.

Συστατικά

Για το κέικ:

  • 2 -2 1/2 φλ. φαρίνα,
  • 1/2 φλ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου,
  • 2 αυγά,
  • 1 φλ. πουρέ κολοκύθας,
  • 200 γρ. γιαούρτι ή 1 φλ. γάλα,
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική,
  • 1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες σκόνη,
  • 1 μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κ.γλ. κανέλα,
  • 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο,
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο.

Γλάσο:

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα των 200 γραμμαρίων,
  • 1/2 φλ. βιτάμ,
  • 2 φλ. άχνη,
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής κόκκινο+κίτρινο και πράσινο,
  • 1 μίνι χωνάκι παγωτού.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, την κολοκύθα με τα μπαχαρικά, χτυπάμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το γιαούρτι ή το γάλα, προσθέτουμε τη φαρίνα σιγά σιγά και μπέικιν, ενσωματώνουμε τα υλικά μας να πάρουμε ένα μείγμα αφράτο.
  2. Λαδώνουμε καλά δύο φόρμες μικρές η μία με τρύπα στην μέση, ρίχνουμε το μείγμα κέικ, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 30-40 λεπτά περίπου να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο.
  3. Χτυπάμε το τυρί με το βιτάμ πολύ καλά, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπάμε να γίνει αφράτο γλάσο. Αφαιρούμε 1/2 φλ. γλάσο και το χρωματίζουμε με το πράσινο χρώμα να φτιάξουμε τα φύλλα και κοτσάνι. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε κόκκινο και κίτρινο και το χρωματίζουμε πορτοκαλί να καλύψουμε την κολοκύθα μας.
  4. Βάζουμε τα δύο κέικ γυρίζοντάς τα ανάποδα ,τα ενώνουμε μεταξύ τους βάζοντας ανάμεσα γλάσο, καλύπτουμε όλο το κέικ με το πορτοκαλί γλάσο. Στο κέντρο του κέικ τοποθετούμε το χωνάκι και το καλύπτουμε όλο με το πράσινο γλάσο.
  5. Με κορνέ σχηματίζουμε φύλλα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να το φτιάξουμε σε μια φόρμα μοιράζοντας το μείγμα κέικ και ψήνοντας το χωριστά 30 λεπτά το καθένα,εγώ έτσι το έψησα. Αν δεν σας αρέσει η κολοκύθα θα βάλετε τριμμένο καρότο. Η συνταγή εδώ με μια ωραία πρόταση διακόσμησης

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">