Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ με εσπεριδοειδή και σοκολάτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Αρωματικό κέικ με γλάσο σοκολάτας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος ή βιτάμ + λίγο ακόμη για το άλειµα της φόρµας
  • 320 γρ. ζάχαρη,
  • ξύσµα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο,
  • ξύσµα από ½ λεµόνι ακέρωτο,
  • ξύσµα από 1 λάιµ ακέρωτο,
  • 5 αυγά,
  • 180 ml γάλα,
  • 50 ml χυµό πορτοκαλιού,
  • 20 ml χυµό λεµονιού,
  • 1 φακελάκι βανίλια,
  • 500 γρ. µαλακό αλεύρι + λίγο ακόμη για το πασπάλισµα της φόρµας,
  • 10 γρ. µπέικιν πάουντερ,
  • 150 γρ. πούδρα αµυγδάλου {αμύγδαλα πολτοποιημένα στο moulti.}
  • Γλάσο σοκολάτας:
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 50 γρ. κακάο,
  • 15 ml νερό,
  • 3-4 σταγόνες χυµό λεµονιού.
Οδηγίες
  1. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα. Στον κάδο του µίξερ ρίχνουµε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσµα των εσπεριδοειδών, τα χτυπάµε µέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουµε σταδιακά τα αυγά, το γάλα και τους χυµούς. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά ενσωµατώνοντάς τα στο µείγµα.
  2. Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρµα μας,αδειάζουµε µέσα το µείγµα. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουµε από τον φούρνο και αφήνουµε να κρυώσει.
  3. Σε µια µπολ βάζουµε όλα τα υλικά για το γλάσο και τα ανακατεύουµε, ώσπου να σχηµατιστεί µια παχιά κρέµα.
  4. Την απλώνουµε στην επιφάνεια του κέικ να το καλύψει. Διακοσµούµε με τριμμένα αμύγδαλα Ή τριμμένη καρύδα και ολόκληρα αμύγδαλα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Λάιμ δεν είχα δεν έβαλα απλά έβαλα περισσότερο ξύσμα λεμόνι. Βούτυρο στα κέικ δεν χρησιμοποιώ έβαλα βιτάμ μαλακό και μείωσα τη ζάχαρη στα 280 γραμ.δεν μας αρέσουν να είναι πολύ γλυκά τα κέικ. Η αρχική συνταγή ήταν για Βασιλόπιτα -κέικ εδώ: http://www.tovima.gr/vimagourmet/recipes/article/?aid=550777

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">