Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρωματικά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 04 Ιούλιος 2015
none
Περιγραφή

Ποιος δεν αγαπάει αυτό το καλοκαιρινό φαγητό; τα αρωματικά το απογειώνουν!Σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι και άνηθο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 25 κολοκυθοανθοί
  • 3/4 κούπας ρύζι τύπου καρολίνα
  • 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
  • από 1/4 κούπας μαϊντανο, δυόσμο και άνηθο
  • 1-2 μέτριες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε το ρύζι με την ντομάτα, το κρεμμύδι, άνηθο, το δυόσμο, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο.
  2. Στρώνουμε στον πάτο μιας μικρής κατσαρόλας, τα χοντρά κοτσάνια από τα αρωματικά που χρησιμοποιήσαμε (αυτό βοηθά να μην κολλήσουν τα ντολμαδάκια στον πάτο της κατσαρόλας και δίνει επιπλέον άρωμα στο φαγητό μας). Κόβουμε το κοτσάνι από τα λουλούδια, αφαιρούμε τα εξωτερικά και τον κίτρινο στύλο εσωτερικά.
  3. Γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, μέχρι εκεί που χωρίζουν τα πέταλα του άνθους. Στρίβουμε τα πέταλα ώστε να κλείσουμε την γέμιση καλά και βάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και ρίχνουμε νερό, μέχρι να καλύπτει τα τοιχώματα του πιάτου.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25- 30 λεπτά περίπου να μείνει με το λαδάκι του.
Λίγα μυστικά ακόμα

πηγή

TIPS:Τους κολοκυθοανθούς μην τους βάζετε στο ψυγείο αν δεν τους μαγειρέψετε αμέσως αλλά σε μια γαβάθα με νερό με το άνθος τους προς τα έξω,αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν φρέσκοι μέχρι να μαγειρευτούν. Μπορούμε επίσης να τα συνοδεύσουμε με ντιπ γιαουρτιού

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">