Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοραλλάκι Ογκρατέν

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 28 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο, γρήγορο κι εύκολο ογκρατέν που το λατρεύουν όλοι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 βαθύ μέτριο πυρέξ
  • 500 γρ. ζυμαρικό κοραλλάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο μινερβίνη
  • Μερικά φετάκια λουκάνικο ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά μας σε μέτρια κομματάκια
  • 250 γρ.  διάφορα τυριά τριμμένα, κασέρι, ρεγκάτο, γκούντα, γραβιέρα
  • 1 κρέμα γάλακτος 

Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και τα σουρώνουμε.
  2. Σε μικρό τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο λουκάνικο χωρίς να προσθέσουμε άλλη λιπαρή ουσία (γιατί βγάζει αρκετή από μόνο του).
  3. Σε μπρίκι «καίμε» τη 1 κ.σ. βούτυρο και περιχύνουμε τα κοραλλάκια.
  4. Προσθέτουμε 2 χούφτες από τα τριμμένα τυριά στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και τέλος προσθέτουμε το λουκάνικο, ανακατεύοντας ελαφρά.
  5. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρέξ με την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο.
  6. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα ζυμαρικών.
  7. Πάνω από τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα της φέτας και με τα χέρια μας αναμιγνύουμε ελαφρώς την επιφάνεια για να εισχωρήσει φέτα κι ανάμεσα.
  8. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και την υπόλοιπη φέτα (με τον ίδιο τρόπο).
  9. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα τριμμένα κίτρινα τυριά και περιχύνουμε την επιφάνεια με την κρέμα γάλακτος.
  10. Ψήνουμε στους 200ο C για 20-40 λεπτά και μέχρι να δέσουν οι γεύσεις και να ροδοκοκκινίσει  η επιφάνεια.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά για να μπορέσουμε να το κόψουμε καλύτερα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι άλλο είδος ζυμαρικού επιθυμούμε!
  2. Μια υπέροχη εναλλακτική, για όσους αγαπούν τα πιο πικάντικα, είναι αντί για λουκάνικο να χρησιμοποιήσουμε σουτζούκι!



Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη συνταγή! Μπράβο σου για μία ακόμα φορά Margo!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010
Και ζαμπόν καπνιστό θα πήγαινε, αλλά και μπέικον και άλλα αλαντικά σε αυτό το θαυμάσιο ογκρατέν.
Σχόλιο από erotas , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα κεράσματα το λάτρεψα αυτό το φαγητό!Λαχταριστό!!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 31 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιοτατο,ροδοκοκκινο,και μοσχομυριστο αγαπημενο ογκρατεν!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μολις το έφτιαξα.....μοσχομύρισε το σπίτι!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 20 Ιούνιος 2010
H φωτογραφία από την Polly που έφτιαξε τη συνταγή,
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 03 Μάιος 2011
Η φωτογραφία από τη Vasiliki Ver που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή