Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κορμός

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας κορμός με μαρμελάδα και καρύδια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 8 αυγά,
  • 8 φλιτζανάκια του καφέ ζάχαρη,
  • 8 φλιτζανάκια του καφέ αλεύρι,
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού,
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια η αμύγδαλα κοπανισμένα,
  • 2/3 του κιλού μαρμελάδα,
  • 1 μπαίκιν,
  • λίγο κονιάκ η λικέρ.
  • Λαδόκολες ,
  • άχνη ζάχαρη.
Οδηγίες
  1. Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με τα καρύδια και το κονιάκ.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη ,και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπαίκιν και το ξύσμα,στην συνέχεια τα ασπράδια χτυπημένα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο τετράγωνο ,το στρώνουμε λαδόκολα και λαδώνουμε και την λαδόκολα. Απλώνουμε το μείγμα καλά επάνω να έχει παντού το ίδιο πάχος.Το ψήνουμε στούς 180 βαθμούς 15-20 λεπτά ,να μην σκληρύνει γιατί θα σπάσει και δεν θα τυλίγεται.
  4. Αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολα πασπαλισμένη με άχνη και το τυλίγουμε ρολό.
  5. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ,το ξετυλίγουμε προσεκτικά και απλώνουμε την μαρμελάδα επάνω.
  6. Το ξανατυλίγουμε και το σφίγγουμε ελαφρά με τις λαδόκολες.Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί 3 ώρες τουλάχιστον και μετά πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε φέτες με το μαχαίρι του ψωμιού το πριονωτό !
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίος!
Μεταφορά στην κορυφή

">