Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Κοτόπιτα αφράτη σαν σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 17 Ιούλιος 2016
none
Περιγραφή

Αφράτη πίτα σαν σουφλέ με κοτόπουλο και κινόα ή τραχανά. Νόστιμη και εύκολη.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • μισή κούπα λάδι
  • 1 αυγό + λίγο λάδι
  • σουσάμι
  • Γέμιση
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι ή στήθος ψιλ/νες μπουκίτσες με το μαχαίρι
  • 1 κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
  • 1 πράσο το άσπρο ψιλ/νο
  • 1 κούπα κινόα ή τραχανά γλυκό
  • 300 γρ φέτα κατσικίσια ή ανθότυρο
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κούπα γάλα αν βάλετε κινόα ή 2 κούπες γάλα αν βάλετε τραχανά
  • 4 κ.σ. Μαϊντανό
  • 4 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνω τη μισή ποσότητα από το λαδι και ρίχνω τα κυβάκια κοτόπουλου και τα σοτάρω για 3-4 λεπτά μαζί με την πάπρικα, τον κουρκουμά και λίγο αλατοπίπερο.
  2. Αφαιρώ με τρυπητή  κουτάλα από το τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνω στο τηγάνι και σοτάρω το κρεμμύδι με το πράσο και αλατοπιπερώνω ελαφρά. Τα αφήνω 3-4 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω μέσα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια το σοταρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύω καλά για λίγο.
  4. Ρίχνω μέσα την κινόα (Αν βάλω κινόα) αφού την έχω ξεβγάλει πολύ καλά σε ένα λεπτό σουρωτήρι. Αν βάλω βάλω τραχανά, τότε δε χρειάζεται ξέβγαλμα, μπαίνει όπως είναι. Προσθέτω και 2 κούπες ζεστό νερό και αφήνω να πάρει μια βράση 5 λεπτών. Κατεβάζω από τη φωτιά και  αφήνω για λίγο να κρυώσει.
  5. Προσθέτω το μαϊντανό με το δυόσμο και το τυρί χοντροτριμμένο με τα χέρια και ανακατεύω.
  6. Χτυπάω σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το μείγμα στη γέμιση και ανακατεύω καλά.
  7. Καλά είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί βαθύ μεταλλικό ή πυρέξ μετρίου μεγέθους και όχι αυτό το ρηχό που χρησιμοποίησα εγώ στη φωτό του φούρνου, που με δυσκόλεψε αρκετά. Λαδώνετε καλά το ταψί.
  8. Για την πίτα: Παίρνω ένα φύλλο  και το βάζω τσαλακωμένο στο ταψί. Λαδώνω λίγο και σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα. Αδειάζω τη μισή γέμιση και στρώνω με ένα κουτάλι. Σκεπάζω με άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα και λαδωμένα και ρίχνω την υπόλοιπη γέμιση.
  9. Τελειώνω, σκεπάζοντας με τα τελευταία φύλλα λαδωμένα κι αυτά.Χαράζω ελαφρά τη πίτα μου.
  10. Αλείφω καλά με το μίγμα αυγού-ελαιόλαδου που έχω χτυπήσει και πασπαλίζω με το σουσάμι.
  11. Ψήνω στους 180 β. φούρνο προθερμασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Λίγα μυστικά ακόμα
  1. Αν χρησιμοποιήσετε πυρέξ, να το βάλετε πολύ χαμηλά στο φούρνο σας και προς το τέλος τελειώς κάτω να ακουμπά στον πάτο του φούρνου.Θέλουμε να ξεροψηθεί και η κάτω επιφάνεια της πίτας μας και να γίνει τραγανή.
  2. Αν βλέπετε ότι η πίτα σας αρπαζει γρήγορα, κατεβάστε τη θερμοκρασία προς το τέλος στους 170 βαθμούς για περισσότερο χρόνο.
  3. Αντί για 3 αυγά στη γέμιση , μπορείτε να βάλετε 1 αυγό και 2 ασπράδια. Το γάλα μπορεί να είναι και λάιτ.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή