Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3267-mhlanormandias.jpg
Κομπόστα Νορμανδίας



Κοτόπιτα με μπεσαμέλ, τυριά και εστραγκόν

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 22 Ιανουάριος 2017
none
Περιγραφή

Μια κοτόπιτα αφράτη, νόστιμη , ευωδιαστή και αρκετά ελαφριά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
16 κομμάτια
  • 8 φύλλα χωριάτικο φύλλο ή 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • λάδι για το άλλειμμα του φύλλου
  • 4 μονά φιλέτα στηθος κοτόπουλου βρασμένο σε λίγο νερό 700 με 800 γρ.για μισή ώρα περίπου
  • 150 γρ. βούτυρο ή λάδι
  • 50 γρ αλεύρι ή 4 κ.σ. κοφτες αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 250 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • λίγο τριμ μοσχοκάρυδο
  • 2 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινο μήλο σε κυβάκια
  • μισό ματσάκι εστραγκός ή 1 κ.σ. γεμάτη εστραγκόν ξερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κύβο κνορ
  • Για ταψί χρησιμοποίσα  το ρηχό ταψί του φούρνου και σε αυτό πάντα ψήνω τις πίτες μου.
Οδηγίες
  1. Για τη μπεσαμέλ:Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Εκτός φωτιάς, βάζουμε τον κρόκο, το τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
  4. Στη συνέχεια ξεψαχνίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο, το προσθέτουμε στη μπεσαμέλ και ρίχνουμε το εστραγκόν και το πράσινο μήλο σε κυβάκια.
  5. Έπειτα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο ή λάδι, τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στη μπεσαμέλ.
  6. Απλώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα κάτω και τα υπόλοιπα πάνω ως εξής... 1 φύλλο λαδωμένο και προσθέτουμε τα μισά πατσαβουριαστά φύλλα λαδωμένα.
  7. Έπειτα βάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα , πατσαβουριαστά λαδωμένα φύλλα εκτός από 2 και καλύπτουμε την πίτα.
  8. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας μας, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β. περίπου 3/4 να ροδοκοκκινίσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και ψητό κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει, αλλά και άλλα μέρη από το κοτόπουλό σας, εγώ χρησιμοποιώ πάντα τα πιο λάιτ.

Συνταγή από τη σεφ Αυγερία Σταπάκη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">