Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κοτόπουλο γλυκόξινο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Κυριακή, 22 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Mια συνταγή από την κινέζικη κουζίνα, που όμως είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να γίνει και με χοιρινό αλλά χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο.

Συστατικά
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου φιλέτο
  • 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες
  • 4 χρωματιστές πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού σόγια σος
  • 3/4 φλιτζανιού κέτσαπ
  • 1 κουτί ανανά κονσέρβα σε φυσικό χυμό και όχι σιρόπι (το γράφει το κουτί πάνω)
  • ρύζι μπασμάτι
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. αλεύρι
Οδηγίες
  1. Κόβω το κοτόπουλο σε κομμάτια μπουκιάς, τα αλατοπιπερώνω, τα αλευρώνω (μέσα σε σακούλα για να μην κάνουμε και χάλια την κουζίνα ) και τα τηγανίζω ελαφρά στο λάδι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνω τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σοταριστούν κι αυτά.
  3. Σβήνω με το κρασί και προσθέτω τη σόγια σος και την κέτσαπ.
  4. Μετά προσθέτω τον ανανά σε κομμάτια και το χυμό που έχει το κουτί.
  5. Ανακατεύω και αφήνω να ψηθεί λιγότερο από μισή ώρα.
  6. Σερβίρω με ρύζι στον ατμό ή νερόβραστο.
  7. Καλή επιτυχία
Σχόλια
Σχόλιο από Nefeli , Σάββατο, 10 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Απλα τελειο!!!!!!!! τερμα τα ευρουλακια στα κινεζικα εστιατορια......τελειο,τελειο,τελειο.
Σχόλιο από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ , Παρασκευή, 01 Ιανουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το έφτιαξα και ήταν πολύ νόστιμο μόνο που εγώ το συνόδευσα με άγριο ρύζι
Μεταφορά στην κορυφή