Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:36
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 24.4.2017 23:35
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Athina P 23.4.2017 19:27
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Hlianna 22.4.2017 22:13
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Μυστικά και ....φανερά!!!
Greekfood 22.4.2017 19:01
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 16.2.2015 13:41
TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 16.2.2015 13:39
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3267-mhlanormandias.jpg
Κομπόστα Νορμανδίας



Κοτόπουλο με λάχανο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2017
none
Περιγραφή

Κλασική, νόστιμη, χειμωνιάτικη συνταγή !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες,
  • 1 μέτριο λάχανο χοντροκομμένο σε λωρίδες,
  • 3-4 καρότα σε μπαστουνάκια,
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα σε φέτες,{μπορείτε να βάλετε και φρέσκα}
  • σέλινο(όσο θέλουμε),
  • 1/2 φλ. λάδι,
  • 3-4 ντομάτες τριμμένες ή κονσέρβα ψιλοκομμένες ,δεν είχα ντομάτες έβαλα χυμό από 3 μέτρια λεμόνια ,
  • νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό,
  • αλατοπίπερο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο.
Οδηγίες
  1. Σοτάρω το κοτόπουλο στο λάδι να ροδίσει ,ρίχνω κρεμμύδια και καρότα, προσθέτω λίγο λίγο το λάχανο ,αφήνω 5-6 ' να μαλακώσουν και σβήνω με τον χυμό ενός λεμονιού Ή με τα ντοματάκια.
  2. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω σέλινο, μπαχαρικά και το νεράκι ,χαμηλώνω την φωτιά και σιγοβράζω για 45' έως 1 ώρα .
  3. Στο τέλος στον υπόλοιπο χυμό λεμονιών έριξα 1 κ. σ. αλεύρι και το έριξα στο φαγητό μου να "δέσω" την σάλτσα μου .
Λίγα μυστικά ακόμα
Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα την συνταγή της Ντίνας Νικολάου http://dinanikolaou.gr/?p=695
Με μικρές αλλαγές που έκανα βγήκε πολύ νόστιμο ! Τόσο απλό και τόσο νόστιμο συνάμα !
Εγώ είχα κοτοπουλάκι από το χωριό μου πήρε πολύ ώρα να μαγειρευτεί αν βάλουμε του χασάπη μας σε 45' θα είναι έτοιμο!
Το κοτόπουλο κατά προτίμηση να είναι χωριάτικο, άλλη γεύση!
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">