Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπουλο μεσογειακό

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2014
none
Περιγραφή

 Το αγαπημένο μας κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά . Νόστιμο , ελαφρύ και υγιεινό.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

1 πακέτο φιλέτα κοτόπουλου απο στήθος η μπούτι(ότι προτιμάμε).

•3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες.

•2 σκελίδες σκόρδο .

•2 πράσινες πιπεριές κέρατα .

•3 πιπεριές Φλωρίνης .

•Λίγη κάπαρη (προαιρετικά).

•Λίγες πράσινες ελιές μεγάλες καθαρισμένες.

•2-3 λιαστές ντομάτες.

•4 ντοματίνια κομμένα στη μέση.

•Λίγα μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε φέτες.

•1 ποτηράκι κόκκινο κρασί.

•3/4 κούπας λάδι.

•Αλάτι, Πιπέρι μαύρο.

•Πάπρικα.

•Θυμάρι.

Οδηγίες
  1. Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου τα σκουπίζουμε και το αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σοτάρουμε σε καυτό λάδι τα φιλέτα , τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Κόβουμε σε λωρίδες τις πιπεριές ,και τις σοτάρουμε στο λάδι του κοτόπουλου με τα κρεμμύδια τα σκόρδα και τα μανιτάρια . Προσθέτουμε τα σοταρισμένα φιλέτα , αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα ντοματίνια
  4. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και την κάπαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα των λαχανικών μπορεί να αυξομειωθεί ανάλογα με τα γούστα μας. Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε κάποιο αν δεν μας αρέσει π.χ τα μανιτάρια η τις λιαστές. Καταλληλότερο σκεύος για το φαγητό αυτό είναι ένα βαθύ τηγάνι τύπου σοτέζας.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">