Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Κυδωνόπαστο

recipe image
Προστέθηκε απόBarBarBar, Τετάρτη, 27 Δεκέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Ένα γλυκάκι που η εποχή του είναι κοντά στα Χριστούγεννα, έτσι λοιπόν εγώ το φτιάχνω μέσα σ αυτές τις άγιες μέρες.

Κυδωνόπαστο γνωστό από την αρχαία Ελλάδα ως μελίμηλον ( μελίμηλον ονόμαζαν τα κυδώνια, τα μήλα, τα βερύκοκα και τα κίτρα ). Έβραζαν λοιπόν τα κυδώνια με μέλι και έφτιαχναν μια πυκτή μαρμελάδα, που διαπίστωσαν οτι αυτή η πάστα κρατούσε πολύ καιρό χωρίς να χαλάει. Έτσι λοιπόν φτιάχτηκε το πρώτο κυδωνόπαστο, που αργότερα έγινε γνωστό στην Ευρώπη σαν cotignac.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
80 τεμάχια
  • κυδωνια,
  • ζαχαρη,
  • λεμονι,
  • αρμπαρορυζα
Οδηγίες
  1. Αφου πλυνουμε πολυ καλα τα κυδωνια, τα καθαριζουμε απ το φλουδι κι απ τα κουκουτσια και τα χοντρα μερη του φρουτου.
  2. Κατοπιν τα δενουμε μεσα σε μια γαζα ( φλούδια, κουκούτσια και χοντρά μέρη) και τα βραζουμε καλα, αφηνουμε στο τελος λιγο ζουμακι.
  3. Πεταμε τη γαζα με τα κουκουτσια και σουρωνουμε το ζουμι που εβγαλαν απο σουρωτηρι που μεσα εχουμε βαλει κ μια πετσετα ετσι ωστε το σιροπι που θα παρουμε να ειναι πολυ καθαρο.
  4. Ριχνουμε μεσα στο ζουμάκι τα κυδωνια και τα βραζουμε πολυ καλα.
  5. Περναμε απο το μουλτι ή το μυλο του πουρε,κατοπιν μετραμε μια κουπα χυλο μια κουπα ζαχαρη και αρχιζουμε να βραζουμε το κυδωνοπαστο,στην αρχη σε μετρια φωτια για να μη πιασει και μετα σε σιγανη ανακατευοντας συνεχεια (κραταμε αποσταση ασφαλειας ετσι ωστε το φλιπ φλαπ του χυλου να μη μας καψει).
  6. Μετα απο αρκετη ωρα βρασμου θα καταλαβουμε οτι εγινε οταν τραβηξουμε με την κουταλα μας στον πατο ενα διαδρομο και δεν ενωθουν γρηγορα τα δυο μερη του χυλου (προσοχη μη το παρακανετε και γινει καραμελα).
  7. Στρωνουμε ενα ταψι με λαδοκολα και στρωνουμε με μια υγρη σπατουλα το κυδωνοπαστο.
  8. Μολις κρυωσει το κοβουμε με μαχαιρι το οποιο βουταμε συχνα σε νερο,αφηνουμε να στεγνωσει 2-3 ημερες αναλογα με ποση υγρασια εχει και ποια εποχη ειναι.
  9. Κατοπιν το βγαζουμε απ το ταψι και χορευουμε τα κομματακια μεσα σε ζαχαρη.
  10. Ξανααπλωνουμε στο ταψι και το αφηνουμε αλλες 2 ημερες.
  11. Τωρα ειναι επιτελους ετοιμο, το τυλιγουμε σε καραμελοχαρτα και στολιζουμε τις πιατελες μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή