Λεχματζούν
- Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή κάποιον άλλον
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- μισό κ. γλ. μπούκοβο ή τσίλι σκόνη ή όσο καυτερό το θέλετε
- 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα ζουμιά
- 3-4 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- μαϊντανό
- αλάτι, λάδι
- λίγη κανέλα σε σκόνη
- 2-3 κ. σ. κουκουνάρι
- Ζύμη πίτσας, συνταγή, που έχω δώσει εδώ
- Σε μπολ ετοιμάζω τη γέμιση.
- Ρίχνω όλα τα υλικά και ζυμώνω καλά.
- Αφήνω λίγο στο ψυγείο να σφίξει ο κιμάς.
- Στη συνέχεια ανοίγω το ζυμάρι σε φύλλο λεπτό, σε ότι μέγεθος το θέλω και στρώνω επάνω ένα λεπτό στρώμα κιμά.
- Ψήνω στο φούρνο στους 210ο για 20 λεπτά περίπου.
- Το σερβίρω με φρέσκια ντομάτα, τυρί και λίγο φρέσκο μαϊντανό
Άλλοι βάζουν και λίγο λεμόνι. Τρώγεται κυρίως τυλιχτό.