Πρόσφατα σχόλια


Λουκάνικα με σάλτσα πορτοκαλιού
recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 28 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και πικάντικο μεζεδάκι!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  • 1 πακέτο χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι,
  • 3κ.σ. βούτυρο ή λάδι,
  • 250γρ. μανιτάρια σε φέτες,
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • χυμό από 2 πορτοκάλια,
  • 1κ.γλ.κορν φλάουρ,
  • 1 σφηνάκι κονιάκ.
Οδηγίες
  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή λάδι, ροδίζουμε τα λουκάνικα από όλες τις πλευρές.
  2. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και στο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι, σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς να μην καούν.
  3. Ξαναρίχνουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι, σβήνουμε με το κονιάκ και τον χυμό πορτοκαλιού, σιγοβράζουμε 30' περίπου.
  4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε ζουμάκι από το φαγητό και ρίχνουμε στο τηγάνι, κουνάμε να πάει παντού η σάλτσα παντού και να χυλώσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Εγώ το φτιάχνω με λουκάνικα που παίρνω από το χωριό, είναι τέλειο μεζεδάκι!!
  • Πορτοκάλι και κονιάκ δίνουν τέλειο άρωμα!!!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010
Eύκολο και σούπερ μεζεδάκι!!!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη συνταγή!! Ωραίο πιάτο και ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραια συνταγη Βασιλικη ,σαλτσουλα αρωματικη και πικαντικη,μπραβο!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2010
Πεντανόστιμη τολμώ να πω!Την έφτιαξα το μεσημέρι για κυρίως πιάτο και το συνόδευσα με ριζάκι μαγειρεμένο σε χυμό πορτοκάλι!
Μεταφορά στην κορυφή