Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Λουκουμάδες

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 25 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Λουκουμάδες  με μέλι για το απομεσήμερο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 25 γραμμάρια μαγιά μπύρας.
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό.
  • 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο.
  • Αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  • 2 αυγά, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
  • Λάδι για το τηγάνισμα.

Για το σιρόπι:

  • 3  ποτήρια νερό.
  • 3 ποτήρια ζάχαρη.
  • μία βανίλια
  • 1 κουταλιά μεγάλη μέλι.
  • 1 ξυλάκι κανέλα.
  • Φλούδα πορτοκαλιού.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε την μαγιά με το νερό ,προσθέτουμε την ζάχαρη τα αυγά το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέτουμε επίσης και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείος χυλός.
  2. Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να φουσκώσει, σε χλιαρό μέρος. Πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα, παίρνουμε με  τη χούφτα μας ζύμη ,την βγάζουμε ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και την κόβουμε με βρεγμένο κουταλάκι.
  4. Την ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τον γυρίζουμε από όλες τις πλευρές να τηγανιστεί καλά .
  5. Τους σερβίρουμε ζεστούς με το σιρόπι και κανέλα. Αν θέλουμε βάζουμε επάνω και ψιλοκοπανισμένο καρύδι .
  6. Για το σιρόπι: βράζουμε 5 λεπτά τα υλικά μετά βγάζουμε το ξυλάκι και την φλούδα  πορτοκαλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρύδι με αμύγδαλο. Επίσης αντί σιρόπι μπορούμε να βάλουμε ταχίνι λιωμένο με μέλι.

Παρόμοιες συνταγές: Λουκουμάδες γεμιστοί με μαρμελάδα
               
                                  Λουκουμάδες 2

                                  Λουκουμάδες με άρωμα ούζου   

                                  Οι λουκουμάδες της πεθεράς

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Γλυκακι παντος καιρου Ειρηνη και μαλιστα αρωματισμενο με τα ξυσματα πορτοκαλιου-λεμονιου,πολυ ωραιο!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011
Αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων!!!!Το έχεις όμορφα αρωματίσει....
Σχόλιο από annakats , Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστοί και αφράτοι οι λουκουμάδες σου, Ειρήνη.Το άρωμα τους πρέπει να κάνει την διαφορά.
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λουκουμάδες πολύ αρωματικοί! Ποιος να αντισταθεί!!
Μεταφορά στην κορυφή