Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2820-mpampasroymi.jpg
Μπαμπάς με ρούμι



Μανιτάρια πικάντικα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 14 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα μεζεδάκι ή συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.

Συστατικά
  • Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια ή ένα κουτί μεγάλο κονσέρβα
  • Λίγο λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο στην πρέσα
  • Λίγο λευκό κρασί ή κονιάκ
  • Λίγο μαϊντανό
  • Μισή κούπα παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (προαιρ.)
Οδηγίες



  1. Καθαρίζω με υγρό πανί τα φρέσκα μανιτάρια και τα κόβω σε φέτες. Αν μπει κονσέρβα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
  2. Σοτάρω στο λάδι το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια μέχρι  να μαραθούν και να φύγουν τα υγρά τους.
  3. Σβήνω με το κρασί ή κονιάκ και αλατοπιπερώνω. Ρίχνω και  τον μαϊντανό.
  4. Αφήνω  να εξατμιστούν σε δυνατή φωτιά τα υγρά.
  5. Στο τέλος αν θέλω, προσθέτω το τυρί, ανακατεύω,  καλά και σερβίρω αμέσως.
  6. Είναι καταπληκτικός μεζές για ούζο ή μπύρα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως με τυρί το φτιάχνω για πολύ γρήγορο και εύκολο μεζεδάκι!!!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 17 Νοέμβριος 2009
Δάφνη μου, μπορεί να γίνει με ότι θέλουμε, αλλά τα φρέσκα είναι καλύτερα πάντα και η ποικιλία νοστιμότερη!!
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νόστιμο μεζεδάκι και μόνο αλλά και ως συνοδευτικό!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι να λέμε για μανιτάρια.............καταπληκτικά με ότι τρόπο μαγειρευτούν!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή