Μελιτζάνες με ρεβίθια
- 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους,
- 1 φλ. ρεβίθια,
- 1 συσκευασία μανιτάρια,
- 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3 ντομάτες ψιλ/νες,
- 2 μεγάλα κρεμμύδια,
- 5-6 σκ. σκόρδο,
- 1 ξυλάκι κανέλα,
- 2-3 δαφνόφυλλα,
- αλατοπίπερο,
- θυμάρι,
- μαϊντανό,
- 1 κύβο λαχανικών,
- 1/2 φλ. λάδι.
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό, το πρωί τα στραγγίζουμε, πλένουμε και τα βράζουμε περίπου 30 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια, σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες, αφήνουμε λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τους κύβους μελιτζάνας να σοταριστούν, ρίχνουμε τα ρεβίθια, αφήνουμε 5 λεπτά όλα μαζί. Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν μισή ώρα.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό μας στο φούρνο, αν θέλουμε, δλδ όλα τα σοταρισμένα υλικά και το ζεστό νερό και να ολοκληρώσουμε το φαγητό μας.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τον μαϊντανό, συνεχίζουμε για άλλα 20' περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
Τα ντοματάκια και ο μαϊντανός μπαίνουν προς το τέλος όπως κι αν το φτιάξουμε το φαγητό μας , στην κατσαρόλα ή στο φούρνο.