Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 15:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 11:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 19:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 13:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 12:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 12:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 12:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 22:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 19:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 21:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 15:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 10:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 20:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 15:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 15:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 19:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 16:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 19:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 19:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελομακάρονα με πορτοκάλι και μανταρίνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 27 Νοέμβριος 2017
none
Περιγραφή

Αρωματικά και γευστικότατα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό + 2 φλυτζάνια
  •     1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  •     1½ ποτήρι καλαμποκέλαιο
  •     ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  •     ½ ποτήρι χυμό μανταρινιού
  •     ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  •     ½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  •     ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  •     1 κουταλάκι σόδα
  •     1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  •     1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
  •     ½ κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
  •     250 γραμμ. καρύδια τριμμένα.
  •     Για το σιρόπι:
  •     2 ποτήρια ζάχαρη
  •     2 ποτήρια μέλι
  •     1½ ποτήρι νερό
  •     1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο {εγώ έβαλα χυμό}
  •     2 ξυλάκια κανέλας.
Οδηγίες
  1. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, τους χυμούς πορτοκαλιού και μανταρινιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και αφού τα ανακατέψουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το ξύσμα, τα μυρωδικά, το κονιάκ, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  2.     Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας ακόμη για 3-4 λεπτά, και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και με απαλές κινήσεις προσπαθούμε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να το ζυμώνουμε. Όταν το μείγμα μας πάρει τόσο αλεύρι όσο να γίνει μια λεία και μαλακή ζύμη, πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα (όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν και με ένα πιρούνι χαράζουμε την επιφάνειά τους δίνοντάς τους και ένα ρομβοειδές σχήμα.
  3.     Tα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170°C για 20-25 λεπτά.
  4.     Στο μεταξύ σε μια πλατιά κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας και το κομμένο πορτοκάλι για 4-5 λεπτά ενώ το ξαφρίζουμε.
  5.     Όταν είναι έτοιμο, τοποθετούμε λίγα λίγα τα ψημένα μελομακάρονα και τ’ αφήνουμε στο σιρόπι για 1-2 λεπτά να μαλακώσουν.
  6.     Κατόπιν τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αρκετό τριμμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή