Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1523-mpifteki me pita.jpg
Μπιφτέκια με πίτα



Μοσχάρι φιλέτο με πάστα ελιάς ή με μουστάρδα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας όμορφος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα
  • 1,5 κ.Μοσχάρι φιλέτα,

Για τη γέμιση:

  • 3κ.σ. πάστα ελιάς ή μουστάρδα,
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο,
  • 150γρ.μανιτάρια σε φέτες,
  • 1 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη,
  • 1 φλ.ελιές σε φέτες(προαιρετικά)

Συνοδευτικά κρέατος:

  • 3-4 καρότα σε μπαστουνάκια,
  • 4 πατάτες σε κύβους,
  • χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε, στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα μας. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  2. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης, μανιτάρια, τυρί, κρεμμυδάκια, άνηθο, ελιές.
  3. Αλείφουμε το κάθε ένα φιλέτο με πάστα ελιάς ή μουστάρδα, βάζουμε μικρή ποσότητα γέμισης, τυλίγουμε ρολό, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες καλά. Το ίδιο κάνουμε για όλα τα φιλέτα μας.
  4. Τα σοτάρουμε σε λάδι ή βούτυρο καλά από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε γάστρα ή ταψάκι με καπάκι, ρίχνουμε τους χυμούς, αλατοπίπερο,1 ποτήρι νερό, λάδι και γύρω γύρω τις πατάτες, καρότα και μανιτάρια.
  5. Ψήνουμε 2 ώρες περίπου, στο τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το καπάκι να πάρει χρώμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ αυτή τη φορά έβαλα μουστάρδα αλλά η γνώμη μου είναι πως η πάστα ελιάς το κάνει πιο πικάντικο.

Επίσης μπορούμε να πάρουμε μοσχάρι ανοιγμένο, από το χασάπη, σε φέτα και να  γεμίσουμε ολόκληρη τη φέτα να την τυλίξουμε σε ρολό, να τη δέσουμε με σπάγκο καλύτερα (αφού θα είναι μεγάλο κομμάτι) να ψηθεί και να κόψουμε σε φέτες! Όπως και να το κάνετε είναι πεντανόστιμο!!

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο φαγητό πρέπει να γίνεται! Πεντανόστιμο!
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Νοστιμότατο φαίνεται!Μου αρέσει η ιδέα της ελιάς στο κρέας,θα το δοκιμάσω σίγουρα.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ναι δικιο εχεις Βασιλικη,με την παστα ελιας εχει πικαντικη γευση,αλλα θελει προσοχη στο αλατι,ειναι οντως νοστιμοτατο!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Μπορεί να γίνει και μέ άλλο κρέας;
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!!:)
Ηλιάννα το έχω φτιάξει και με κοτόπουλο ολόκληρο σε ρολό,με πάστα ελιάς!Θέλει προσοχή,πολύ σωστά στο αλάτι αν βάλουμε την ελιά,αν είναι και η μαύρη πάστα?μεγαλύτερη προσοχή!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 02 Μάρτιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
υπεροχο!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 20 Σεπτέμβριος 2011
Σήμερα το έφτιαξα με πάστα ελιάς και έγινε πιο νοστιμο και πικάντικο!!!το έψησα σε τηγάνι με καπάκι,1 1/2 ώρα!!και το συνόδευσα με τις πατάτες με δενδρολίβανο της Ηλιάννας!!!!
Μεταφορά στην κορυφή