Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπακαλιαροκεφτέδες

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017
none
Περιγραφή

Πολύ γευστικές και εμφανίσιμες μπακαλιαρομπουκίτσες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κ. μπακαλιάρο,
  • Κουρκούτι:
  • 200 γρ. αλεύρι,
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ,
  • 1/2 κ.γ. μπέκιν παόυντερ,
  • 1 κρόκος αβγού (δεν έβαλα),
  • 330 γρ. μπίρα παγωμένη,
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι,
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο (προαιρετικά),
  • 200 ml λάδι για τηγάνισμα.
Οδηγίες
  1. Ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας ,αφαιρούμε το δέρμα του και τα κόκαλα .
  2. Κόβουμε το κρέας του μπακαλιάρου,το ρίχνουμε σε μπολ ελέγχοντας να μην έχει κανένα κόκαλο.
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει εύπλαστο μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  4. Κουρκούτι :
  5. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, κορν φλάουερ, το μπέικιν και τα αρωματικά , τα ανακατεύουμε.
  6. Σε άλλο μπολ βάζουμε τον κρόκο αβγού, τον χτυπάμε με σύρμα, ρίχνουμε το 1/3 της μπύρας συνεχίζοντας το χτύπημα για μισό λεπτό,ρίχνουμε το υγρό μέσα στα αλεύρια χτυπάμε με το σύρμα, συμπληρώνοντας την υπόλοιπη μπίρα σταδιακά .
  7. Αφήνουμε το κουρκούτι 10 λεπτά ως 30΄ πριν το χρησιμοποιήσουμε.
  8. Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μεσαία φωτιά, ρίχνουμε μέσα έναν-έναν τους μπακαλιαροκεφτέδες, αφού τους περάσουμε στο κουρκούτι.
  9. Τους τηγανίζουμε περίπου 4-5 ,τους γυρνάμε κάθε τόσο με κουτάλα τρυπητή, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
  10. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  11. Σερβίρουμε με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Η πολύ ωραία συνταγή είναι από εδώ  Δεν έβαλα το αυγό πρόσθεσα την παγωμένη μπύρα στα αλεύρια

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή

">