Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ


Μπρόκολο σουφλέ
recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2011
none
Περιγραφή

Εύκολα και απλά έχουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 2 καρότα σε λωρίδες
  • 2 πιπεριές σε λωρίδες
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες[έβαλα λουκάνικα μπουκίτσες κομμένα στη μέση}
  • 4 κ.σ. λαδι
  • 3 κ.σ τριμμένη φρυγανιά.

Για την κρέμα:

  • 750 γρ. γάλα
  • 4 κ.σ κορν φλάουρ
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 αυγά
  • ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μπρόκολα ,τις πιπεριές και τα καρότα και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε ταψί φούρνου. Σκορπίζουμε πάνω τις λωρίδες ζαμπόν. Περιχύνουμε με το λάδι.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω από τα λαχανικά ,πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή της Ντ. Νικολάου πολύ γευστική!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011
Μου αρέσει η υγειινή εκδοχή της κρέμας. Θα δοκιμαστεί σύντομα!
Μεταφορά στην κορυφή